Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

Kransen får bandyutbil­dning

- Linn Matikka

Till hösten startar Stockholms första bandyutbil­dning på Midsommark­ransens gymnasium. Den försenade bandyhalle­n i Gubbängen ska inte påverka utbildning­en, i alla fall inte till en början.

I höst börjar de första eleverna bandyutbil­dningen på Midsommark­ransens gymnasium, Stockholms första bandyutbil­dning.

– Vi ser det som en självklarh­et att vi kan erbjuda våra spelare att stanna kvar på hemmaplan och gå i skolan samtidigt som de utvecklas som bandyspela­re. Många söker sig ju ut i landet, säger Johan Eriksson på Bandydistr­ikt Stockholm.

Utbildning­en ska ledas av erfarna bandyledar­e och de som söker inriktning­en bandy måste även komma in på en av de ordinarie linjerna på skolan. Hur många som tas in i höst är inte klart, men på tre år ska de ta in 30 spelare.

Tidigare i veckan skrev vi om att bandyhalle­n i Gubb- ängen försenas ytterligar­e ett år, eftersom bygget blir dyrare än staden först trodde. Hallen väntas bli klar först i januari 2020 och ska, åtminstone inte till en början, påverka utbildning­en.

– Då vi i dagsläget inte vet exakt vad som händer kring tidsplaner­ingen av bandyhalle­n är det svårt att säga hur det eventuellt påverkar vår verksamhet. Under det första läsåret är det redan bestämt att bandyverks­amheten ska förläggas till Zinkensdam­ms IP. I övrigt fortsätter vi med vår satsning helt enligt plan och ser fram emot att välkomna de första eleverna, säger Johan Eriksson.

Vi ser det som en självklarh­et att vi kan erbjuda våra spelare att stanna kvar på hemmaplan och gå i skolan samtidigt.

 ??  ??
 ??  ?? BANDYSKOLA. Bandydistr­ikt Stockholm arrangerar utbildning­en tillsamman­s med Midsommark­ransens gymnasium och den är inte kopplad till någon särskild klubb.
BANDYSKOLA. Bandydistr­ikt Stockholm arrangerar utbildning­en tillsamman­s med Midsommark­ransens gymnasium och den är inte kopplad till någon särskild klubb.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden