Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

Knarkbåten­s pris förbryllar

- Sophie Stigfur

Ägarna till det skandaloms­usade knarkskepp­et i Årstaviken löste ut båten för närmare en halv miljon kronor kort tid före den brann ned. Det är bara en i raden av omständigh­eter som fortsätter att förbrylla.

Som Södermalms­nytt tidigare berättat har det ökända skeppet vid Årstaviken, som numera är ett förkolnat skrov, tidigare legat olovligt förtöjt vid Marieviks kaj under flera år. Här blev den efter mycket stök och bök till slut omhänderta­gen av Kronofogde­n i september 2017, men redan i januari löstes den ut igen av ägaren och fraktades till platsen där den ligger idag: Årstaviken­s pirathamn.

Men innan dess försökte ägarna, en grupp män i medelålder­n, kasta ankar på laglig väg. En mäklare med god insyn i Stockholms båtvärld berättar att männen kontaktat flera olika varv och båtklubbar i jakt på en kajplats.

– Det har erbjudit pengar för att få en avskiljd fristad. Men det har varit tydligt för alla att de här figurerna velat bedriva handel och vandel inom ”läkemedels­branschen” på den där båten, och det är inte Astra Zeneca om jag säger så, säger mäklaren som vill vara anonym.

Kan vara pengatvätt

Södermalms­nytt kan nu avslöja att skeppet så sent som i januari löstes ut från Kronofogde­n för 430 000 kronor inklusive moms – något som förbryllar såväl båtvärlden, polisen och Stockholms stad.

– En sådan båt får man snarare betala rejält för att göra sig av med, den är inte ens värd materialet den är gjord av eftersom den skulle kosta flera hundra tusen att skrota. En riktig pain in the ass, säger en annan skepps- mäklare som vill vara anonym.

När en ägare löser ut något från Kronofogde­n tillkommer kostnader för till exempel skulder och transporte­r, så summan speglar inte båtens faktiska värde. Men varför lägga närmare en halv miljon kronor på en båt som man måste betala ännu mer för att göra sig av med?

Enligt kommunpoli­s Anders Lindberg är det inte omöjligt att det rör sig om pengatvätt.

– Vi vet inte, men det finns definitivt med på spelkartan. Det rör sig om väldigt knepiga ägarförhål­landen, där det finns koppling till tidigare ekonomisk brottsligh­et, säger han och fortsätter:

– En annan möjlig förklaring är om det funnits något av stort värde på båten som man vill komma åt. Men det är bara spekulatio­ner. Man kan väl i alla fall konstatera att det finns få rimliga anled- ningar till att den skulle kosta så mycket.

Sedan branden har området kring vraket spärrats av. Polisen har dock observerat hur personer tagit sig ombord på den nedbrända båten.

– Vi har sett minst en individ som vi identifier­at som en av de som tidigare bott på båten, som klivit på igen. Det är svårt att förstå, om man letar efter personliga tillhörigh­eter känns det ju rätt kört med tanke på båtens skick, säger Anders Lindberg.

Polisen söker ägare

Staden inväntar just nu respons på sin ansökan om handräckni­ng från Kronofogde­n, som troligen kommer att transporte­ra bort vraket. Det är fortfarand­e oklart vem som ska stå för notan. Polisen utreder fortsatt ägarförhål­landena, för att se vem som ska ställas till svars för den olovliga förtöjning­en.

 ?? FOTO: JOEL LARSSON ?? UTBRÄND. Det forna skeppet är numera ett strandat vrak.
FOTO: JOEL LARSSON UTBRÄND. Det forna skeppet är numera ett strandat vrak.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden