Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

HAN FIXADE FESTIVAL I SIN TRÄDGÅRD

Robin Zimmerman ville liva upp Mälarhöjde­n.

- Jonna Claesson 073-600 69 08 jonna.claesson@direktpres­s.se

Det behöver livas upp lite ibland.

Robin Zimmermann­s avundsjuka på technoscen­en med sina open airevenema­ng fick honom att arrangera en egen musikfesti­val för rock och pop – i trädgården hemma i Mälarhöjde­n.

Sedan Robin Zimmermann köpte sitt hus i Mälarhöjde­n har han drömt om att få ha en liten festival i sin egen trädgård. Men det var inte förrän nu, helgen innan han flyttade ut som drömmen slog in.

– Jag har varit lite avundsjuk på technoscen­en som startat upp sina open air-evenemang. Det ser ju inte likadant ut för rock och pop-scenen och jag tycker det händer för lite i sömniga villakvart­er och tänkte varför inte? Det behöver livas upp lite ibland.

Robin är engagerad i en hel del olika band och samlade allihop för ett gäng spelningar på bakgården. De byggde upp en scen, gjorde en bar, ställde fram grillar och sedan bjöd de in de hundra närmaste grannarna till en heldag med livemusik.

– Det var perfekt. En dream come true. Vi hade perfekt väder och under sista spelningen gick solen ned över scenen. Det kom grannar och bandens närmaste fans och bekanta, vi var nog sjuttio personer som mest, säger Robin.

Initiative­t fick stor respons och även om alla i området inte dök upp fick Robin höra att många grannar njutit av musiken från sin egen trädgård.

– Det var jätterolig­t. Det har inte funnits någon öppning för alla banden att ses samtidigt förrän nu, precis innan vi ska flytta in till stan. Men vem vet, jag hoppas att andra ska inspireras att göra något liknande och jag hjälper gärna till om det är så, säger han och tillägger:

– Det är så svårt att för mindre band att kunna spela i Stockholm, det är liksom Globen eller ingenting. Vi behöver mer gräsrotsin­itiativ och det här var ju ett test som visade sig fungera.

 ??  ??
 ??  ?? AKTUELLT BAND. Bandet Tiny Fighter som är aktuella i Stockholms­finalen av P4 med låten ”New Century”. De var sjuttio personer som mest i trädgården och njöt av musiken. JinJae Lee singer/ songwriter från Sydkorea. Thiago Montana och bandet US. Sångare och låtskrivar­e från Brasilien.
AKTUELLT BAND. Bandet Tiny Fighter som är aktuella i Stockholms­finalen av P4 med låten ”New Century”. De var sjuttio personer som mest i trädgården och njöt av musiken. JinJae Lee singer/ songwriter från Sydkorea. Thiago Montana och bandet US. Sångare och låtskrivar­e från Brasilien.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden