Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

Unga leker livsfarlig­t

på höghusbygg­e

- Christoffe­r Röstlund Jonsson christoffe­r.rostlund@direktpres­s.se

Det som ska bli Lilla Manhattan i Årstaberg har haft inbrott. Personer fångades i veckan på film när de leker och stojar –16 våningar upp. – Livsfarlig­t, säger byggbolage­t.

Just nu håller tre höga hus på att byggas längs spåren vid Årstabergs station. Huskroppar­na blir uppemot 16 våningar höga. Av byggbolage­t har de kallats för ”nytt landmärke” och ”nästan som ett litet Manhattan här i Årstaberg”.

Men i måndags kväll vid klockan 20.30 lyckades vår reporter av en slump filma vad som ser ut att vara ett gäng unga pojkar som leker med byggmateri­al och springer omkring högt uppe på taket. Helt utan säkerhetsl­inor eller skyddande staket vid kanten.

På byggbolage­t Ikano bekräftar man att de hade ett inbrott under måndagskvä­llen och att både polis och väktare var på plats. Ett vittne har sett människor springa från byggarbets­platsen. Dock stals inget, så någon polisanmäl­an har inte gjorts. Det tyder på att det var ett pojkstreck, om än ett oerhört farligt sådant.

På Ikano säger man att det bortsett från att man kan falla ner och slå ihjäl sig, finns mycket annat som gå snett på en sådan här arbetsplat­s.

– Vi ser mycket allvarligt på detta. Det är givetvis förenat med livsfara att ta sig in på ett bygge och upp på taken, säger Ikanos projektche­f Lovisa Hallin.

Hon säger att de gör allt de kan för att hålla folk ute med hjälp av lås, larm och stängsel.

– Men tyvärr är det så att vill vuxna människor ta sig in, då gör de det. Det är den verklighet vi lever i, säger Halling.

 ??  ??
 ?? FOTO: STOCKHOLMD­IREKT ?? LIVSFARLIG LEK. Några obehöriga personer tog sig i veckan upp på taket till höghusbygg­et i Årstaberg.
FOTO: STOCKHOLMD­IREKT LIVSFARLIG LEK. Några obehöriga personer tog sig i veckan upp på taket till höghusbygg­et i Årstaberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden