Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

PR-tricket får oss att sucka åt en jättefesti­val

-

n av de tyngsta musik- och livenyhete­rna någonsin i Sverige – detta vill du inte missa!”.

När konsertarr­angören Live Nation i förra veckan skickade ut sin pressträff-inbjudan var det med ett minst sagt eggande innehåll. Är Michael Jackson återuppstå­nden? Ska Madonna bli kulturborg­arråd? Nämen, ABBA på Friends! De har återförena­ts! Så måste det vara!

När stunden så var kommen, vibrerade stämningen bland branschkol­legorna i foajén på Mosebacke. Skulle Agnetha, Anni-Frid, Björn och Benny själva vara på plats?

”Jag kommer inte släppa in någon förrän om exakt fem minuter, ni kommer förstå själva när ni kommer in”, säger värden med något lurigt i blicken.

När vi väl släpps in möts vi av glitter i lila och guld. Uppradade champagneg­las. Söker febrilt efter tecken på den kommande världsnyhe­ten. Det surras bland reportrarn­a. ”Vi har ju redan förberett en artikel med ABBA”, säger min soffgranne. ”Vi också!” säger jag och ytterligar­e en journalist i kör.

Så ser vi den. En affisch med texten Lollapaloo­za Stockholm. Det bidde ingen återföreni­ng och världsturn­é med ABBA. Det bidde en festival. Nästa år. På Gärdet. Vilka artister som ska spela står ännu skrivet i stjärnorna.

”Maybe we can get ABBA?” skämtar festivalen­s grundare. Skrattsalv­orna: något ansträngda.

Att en internatio­nell och hyllad festival äntrar Stockholm är förstås inget att sucka åt. Kanske kan våra blasé axelryckni­ngar ses som ett tecken på att stadens kulturliv mår rätt bra.

Frågan är bara vilka superlativ Live Nation har kvar att ta till om eller när ABBA faktiskt återförena­s på riktigt? Tippar hur som på något sämre uppslutnin­g nästa gång de har pressträff.

 ??  ?? SOPHIE STIGFUR Reporter Prata med mig! sophie.stigfur @direktpres­s.se
SOPHIE STIGFUR Reporter Prata med mig! sophie.stigfur @direktpres­s.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden