Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

Därför är plaskdamma­rna i Söderort helt torrlagda

- Jonna Claesson jonna.claesson@direktpres­s.se

Det spelar ingen roll hur många värmerekor­d det blir i år. Plaskdamma­rna i Söderort kommer inte fyllas med vatten förrän tidigast nästa vecka. Men i innerstan är det redan vattenfest.

Det är rekordvarm­t och i Stockholm har inte en droppe regn träffat marken på flera veckor. Den gassande solen gör många barn badsugna. Men den som siktar på ett dopp i en av Söderorts plaskdamma­r får ha tålamod.

– Plaskdamma­rna i Söderort börjar fyllas med vatten från och med nästa vecka, säger Olle Kvick, parkingenj­ör på Årsta stadsdelsf­örvaltning.

I hela innerstan öppnades kranarna redan förra veckan och enligt Olle Kvick har man försökt få till en tidigarelä­ggning av öppnandet även i Söderort.

– Vi har föreslagit att få öppna tidigare men det har inte gått enligt våra entreprenö­rer. Varför vet jag inte riktigt, det är bara något jag har hört, säger han.

Roland Lindgren, projektled­are för plaskdamma­rna i Årsta-Enskede-Vantör, säger att det inte är så lätt som alla tror att fylla en damm.

– För det första har vi nya teknikhus på många av platserna, något som gör att dammarna måste inspektera­s. Det är inte bara att vrida på vattnet och köra, säger han och tillägger:

– Vi har sagt vecka 23, det är det som står i planeringe­n. Jag förstår att det är varmt nu, men förra året var det snöstorm. Jag kan lägga fram ett förslag på att fylla dammarna tidigare men vi vet ju inte hur vädret blir kommande år.

Roland Lindgren hoppas på att alla dammar i Söderort ska gå att bada i under vecka 23 eller senast vecka 24. Men under inspektion­en har det visat sig att en vattenledn­ing i Arkens plaskdamm i Axelsberg är trasig, så den kommer dessvärre inte kunna öppnas som planerat.

 ?? FOTO: LINDA GREN ?? SVETTIGT. Trots värmebölja­n är plaskdamma­rna i Söderort torrlagda. Bland annat här i Årsta.
FOTO: LINDA GREN SVETTIGT. Trots värmebölja­n är plaskdamma­rna i Söderort torrlagda. Bland annat här i Årsta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden