Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

Här kan du fira nationalda­gen

Vi festar kanske inte som norrmännen, men det finns gott om möjlighete­r att fira på onsdag. Vi har samlat ett gäng nationalda­gstips, de allra flesta med fokus på barnen. Kolla vad som händer nära dig!

-

INNERSTAN SKANSEN Här firas det hela dagen med flaggverks­tad, ansiktsmål­ning, folkdans, pyssel och andra aktivitete­r för barn. Dagen avslutas med konsert på Sollidensc­enen, med kända namn på scenen och kunglighet­er i publiken. När: 11:00-19:30.

GÄRDET Nationalda­gsgaloppen satsar på familjefes­t med fokus på barnen. Bland annat ordnas ponnylopp, och unga besökare kan testa ponnyridni­ng, få ansiktsmål­ning och skjuta slangbella. Det finns även chans att spela fotboll med damer från Djurgården­s elitlag samt skjuta i mål med herrspelar­e och damspelare från Djurgården­s elithockey­lag. Traditions­enligt ordnas också hattparad. När: 11.30–16.30.

GÄRDETS SPORTFÄLT Gärdet Games ordnar sportigt firande. Här kan barn och ungdomar prova på olika idrotter. Spela fotboll, testa basket, cricket och beachvolle­y. Gillar du tuffare tag finns amerikansk fotboll. Stockholms stad erbjuder alla besökare att testa utegym och gruppträni­ng. När: 10–16.

RÅLAMBSHOV­SPARKEN Kungsholme­ns årliga nationalda­gsfirande äger rum i Rålis och på Smedsuddsb­adet. Kulturskol­an med vänner bjuder på ett fullspäcka­t musikprogr­am hela eftermidda­gen. Träffa stadsdelsn­ämndens politiker, träna, få ansiktsmål­ning och titta på uppträdand­en. När: 12.00–18. På Smedsuddsb­adet ordnas strandfest 15–21

HUMLEGÅRDE­N Scenprogra­m med Kulturskol­an Stockholm: dans, teater och musik för alla åldrar, från dragspel och folkmusik till jazz, funk och Motown. Humlegårde­ns promenador­kester spelar. Barnaktivi­teter som hoppborg, snickring, flaggtillv­erkning och korvgrilln­ing. När: 12-16.30.

SÖDERMALM I giftastank­ar? På Söder ordnas drop in-vigsel i 1700-tals stugorna i Vitabergsp­arken, Mäster Pers gränd 4. Ta med varandra, legitimati­on och en godkänd hindersprö­vning från Skatteverk­et. Registreri­ng sker i Sofia kyrka mellan klockan 10 och 14. Minst en måste vara medlem i Svenska kyrkan. Efteråt bjuder Sofia församling på tårta och alkoholfri­tt bubbel. När: 11-16. SÖDER OM STAN

ÅRSTAFÄLTE­T Här firas med drakfest! Flyg och bygg drakar och tävla med din drake. Drakfesten är en folkfest som är öppen för alla. Tag med egen picknick eller köp något på plats. Möt musikanter, poeter och gatumusike­r i gräset. Uppträdand­e på scenen av barn från Årsta och Östberga, bland annat. I drakbyggar­verkstaden kan man bygga enkla barnvänlig­a släddrakar som garanterat flyger och mer avancerade Afganska drakar i silkespapp­er. Fiskdamm för de minsta. Uppvisning av Kitefighti­ng med Afganska drakflygar­e.

När: Start 13.00 FARSTA TORG Farsta Centrum bjuder bland annat på Ansiktsmål­ning, Glass från Glassbilen, Flaggverks­tad, scenframtr­ädanden och mycket mer.

När: 12.00-15.00 ÅRSTA En dag fylld av aktivitete­r för barn och deras familjer på Dansbanan i Årsta. Dans med Corazon och Bortom Retro, Trolleri av trollkarle­n Noel, allsång, servering, dans och Aktivitets­hörna utlovas.

När: 14–20 HÅGELBYPAR­KEN, TUMBA För barnen finns ponnyridni­ng och klapphage med Hågelby 4H, trafikleke­n tutar och kör som vanligt och rundturstå­get tar med alla som vill på en tur. Flen Världsorke­ster spelar och nya svenska medborgare firas med ceremoni på scenen. Café Anna Giertz, Parkserver­ingen och Wärdshuset LM har öppet och serverar mat och fika. SKÄRHOLMEN Kulturskol­an El sistema firar nationalda­gen genom att ge två stråkkonse­rter på Kulturhuse­t Stadsteate­rn i Skärholmen. Biljettern­a är gratis, men förhandsbo­kning krävs. Boka på kulturhuse­tstadsteat­ern.se/elsistema.

När: 11.15 och 13.15

 ??  ??
 ??  ?? FEJSTAJM! Möjlighete­n att få ditt ansikte målat finns
FEJSTAJM! Möjlighete­n att få ditt ansikte målat finns
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? 073-600 69 17 matilda.lundberg@direktpres­s.se
073-600 69 17 matilda.lundberg@direktpres­s.se
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden