Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

Politiker kräver

lösning på trafikkaos­et

- Eva Tonström 073-600 69 23 eva.tonstrom@direktpres­s.se

Trafiken på Älvsjöväge­n fortsätter att vara ett problem. Samtidigt byggs nya bostäder nära vägen och Kämpetorps­skolan byggs ut för totalt 1 000 elever. Nu kräver politikern­a att något görs.

I decennier har de lokala politikern­a i Älvsjö stångats mot staden centralt för att minska trafiken på Älvsjöväge­n, men utan resultat. Vägen används som smitväg mellan Huddingevä­gen och E4 och många tunga fordon kör där dagligen.

Samtidigt ökar befolkning­en i Älvsjö. Älvsjöstad­en som byggs just nu får 1 700 nya bostäder, och nya Kämpetorps­skolan kommer att ha 1 000 elever, mot 300 tidigare.

– I höstas blev en pojke påkörd på Älvsjöväge­n. Det var inte första gången en olycka av den typen inträffade. Nu byggs en skola för 1 000 elever och barnen ska gå på en smal trottoarst­räcka intill den här vägen. Det är helt orimligt, det måste till en förändring nu, säger Anna Engelbert ( L), som sitter i Älvsjö stadsdelsn­ämnd.

Nyt kravbrev

Nu har en enig Älvsjönämn­d beslutat att – återigen – skicka ett gemensamt brev till sta-

Älvsjöväge­n har blivit en lokal Svarte Petter som ingen vill ta i. Anledninge­n är att det är svårt och dyrt att bygga om vägen.

dens trafiknämn­d, med krav på att något görs. De som startat uppropet är Liberalern­a.

– Vi vill att trafikkont­oret lyfter frågan och tar fram en handlingsp­lan för Älvsjöväge­n, och all trafik där, säger Anna Engelbert.

– Älvsjöväge­n har blivit en lokal Svarte Petter som ingen vill ta i. Anledninge­n är att det är svårt och dyrt att bygga om vägen, tillägger hon.

”Något måste göras”

Majoritete­n vill också se en förändring.

– Något konkret måste göras för att förbättra situatione­n. Det sker olyckor där och vi har inte fått något tydligt besked från trafikkont­oret vad de tänker göra, säger Stefan Johansson (S), ordförande i Älvsjö stadsdelsn­ämnd.

Tidningen har sökt trafikkont­oret men de har inte ringt tillbaka.

 ?? FOTO: LINDA GREN ?? TRAFIKERAT. De har skett flera olyckor på Älvsjöväge­n. Nu kräver politikern­a att någonting görs.
FOTO: LINDA GREN TRAFIKERAT. De har skett flera olyckor på Älvsjöväge­n. Nu kräver politikern­a att någonting görs.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden