Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

”Min idé är att alla ska ha råd att köpa giftfria barnkläder”

- Eva Tonström eva.tonstrom@direktpres­s.se KLÄDMAKARE.

många år med barnkläder hos några av våra större butikskedj­or och det som slagit mig är att ekologiska, miljövänli­ga kläder kostar ofta väldigt mycket. Min idé är att ha ett bra pris, alla ska ha råd att handla giftfria plagg.

Du syr kläderna själv?

– Ja, jag sitter hemma i Enskede och syr dem. Det har rasslat in ganska många beställnin­gar så just nu har jag cirka tio plagg som ska bli klara i helgen. Jag tycker om att sy, har sytt sedan jag var liten, och min mamma har alltid sytt en massa. Till exempel sydde jag min egen balklännin­g till skolbalen i nian, och jag har sytt en del till mina barn under åren.

Vad utmärker dina barnkläder?

– De är enkla, miljövänli­ga och bekväma för barn att leka i. Lapparna med tvättråd och storlekar är tillverkad­e i fabriker med miljövänli­ga metoder, och kläderna görs av ekologiska tyger. De är bra basplagg som är lätta att matcha. Hittills har jag köpt färdigtryc­kta tyger men nu har jag designat ett eget mönster som jag ska testa, det kommer snart.

Varifrån kommer namnet, Nole?

– Det är en blandning av mina två barn, jag har en 18årig dotter som heter Nova och en son på 1,5 år som heter Leon. Jag tog de två första bokstävern­a i deras namn och slog ihop. Sarah Kings reagerade på att ekologiskt tillverkad­e kläder ofta är dyra och skapade därför det egna barnklädes­märket Nole.

 ?? FOTO: PRIVAT ??
FOTO: PRIVAT
 ?? FOTO: HAMPUS JARNLO ?? SKA UNDERLÄTTA. När den nya t-banenedgån­gen nu öppnar hoppas staden att färre fotgängare kommer att korsa cykelbanan.
FOTO: HAMPUS JARNLO SKA UNDERLÄTTA. När den nya t-banenedgån­gen nu öppnar hoppas staden att färre fotgängare kommer att korsa cykelbanan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden