Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

Iskallt knep ger falska VM-biljetter nytt värde

- Jonna Claesson 073-600 69 08 jonna.claesson@direktpres­s.se

IK Tellus bandy vill trösta upprörda fotbollsfa­ns som fått tag i en fejkbiljet­t till fotbolls-VM, med ett minst sagt unikt erbjudande.

Fotbolls-VM i Ryssland närmar sig och många supportrar köper biljetter för att se matcherna på plats. Men trots att både FIFA och flera företag som arbetar med ITsäkerhet har gått ut med varningar om biljettbed­rägerierna, har många supportrar drabbats och lagt dyra pengar på falska biljetter.

– Det är ju vanligt att stora evenemang drar till sig människor som försöker blåsa andra. Vi tycker själv- klart synd om dem som har drabbats av en falsk biljett och tänkte att vi kunde göra en insats, säger Daniel Eiderbäck, marknadsan­svarig på IK Tellus bandy.

Biljettbyt­e

Klubben fick en briljant idé och startade initiative­t ”Fake ticket swap”, där fotbollsfa­ns från hela världen med oturen att sitta på en fejk-biljett kan byta ut den mot en av Tellus matcher i bandyns elitserie på Zinkensdam­m i vinter.

– Man kan säga att det här är en kombinatio­n av att tycka synd om de personer som blivit lurade och att vi ville sprida ordet om bandy, vårt lag och Strockholm som resmål, säger Daniel och fortsätter:

– Att åka på VM i Ryssland är ju minst sagt ett äventyr men om man nu har blivit lurad så får man en andra chans hos oss. Fast ett helt annat äventyr såklart.

Via en hemsida ska man kunna byta in sin falska biljett till fotbolls-VM mot en valfri Tellus-match.

– Vi är i full gång att göra klart det sista med den kampanjsid­an. Där kommer man kunna skicka in en bild på sin biljett för att sedan bli kontaktade av oss och få en biljett till en av våra matcher.

Kommer ni inte gå back om ni skänker biljetter hejvilt?

– Det finns många platser

Man kan säga att det här är en kombinatio­n av att tycka synd om de personer som blivit lurade och att vi ville sprida ordet om bandy.

på Zinkensdam­ms IP och vi är inte direkt kända för att ha så mycket publik. Så det ska inte vara någon fara. Bandy är en smal sport och kan vi locka fler att prata eller titta på bandy så är vi nöjda, säger Daniel

 ?? FOTO: TELLUS BANDY ?? BRA BYTE? Tellus bandy byter falska VM-biljetter mot en av deras matchbilje­tter. På bild: Martin Krigh, Daniel Eiderbäck och Aksel Örn Ekblom från IK Tellus bandy.
FOTO: TELLUS BANDY BRA BYTE? Tellus bandy byter falska VM-biljetter mot en av deras matchbilje­tter. På bild: Martin Krigh, Daniel Eiderbäck och Aksel Örn Ekblom från IK Tellus bandy.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden