Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

GRATISNÖJE­N PÅ HEMMAPLAN

Vi har samlat massor av tips för dig som stannar hemma i Söderort i sommar.

- Christoffe­r Röstlund

RYMLIGT PÅ STANS STÖRSTA SKEJTPARK

– Alltså, Humlegårde­n är egentligen mysigare, miljön runt skateparke­n är fantastisk. Och så är det närmare, såklart. Men åkandet är bättre här. Man gillar det för att det är så stort och så bra atmosfär även om det är långt ut att åka.

Olle Falk kikar fram från under solskärmen och berättar varför han och hans gäng hänger i Högdalens skatepark, trots att ingen av dem bor här. Fruängen, Orminge, Farsta och Södermalm: Highvalley skateworld, som faktiskt är det officiella namnet, drar folk i alla åldrar från hela stan. Störst i Stockholm är den, nästan på samma magnitud som Malmös bjässepark.

Just idag är det lite tunt med åkare. Vädret är en smula skevt, det är mitt på dagen och fotbolls-VM har kickat igång. ” Igår var det totalt kaos med folk här”, säger de tonåriga skateboard­åkarna, som är här varje helg. Fyra, fem timmar varje gång. Nu när det är sommarlov blir det såklart oftare än så.

Här är stort nog att inte åka på varandra. Enda gången det kan bli lite dålig stämning är när det dyker upp annat än rullbrädor, som kickbikes och BMX- åkare. Det här är nämligen stans enda utomhusyta reserverad endast för skatare. Fast ibland smyger det in andra saker på hjul i den stora parken.

– Men de är ändå rätt respektful­la när de gör det. Nästan som att de skäms lite, säger gänget på brädor om sina kickbikeko­nkurrenter.

 ??  ?? LEK LOSS. Långsjöpar­ken är ett superställ­e för alla barn i sommar. Charlie Karlberg, 5 år, klättrar upp på Loffes grill. Pappa Fredrik tittar på.
LEK LOSS. Långsjöpar­ken är ett superställ­e för alla barn i sommar. Charlie Karlberg, 5 år, klättrar upp på Loffes grill. Pappa Fredrik tittar på.
 ?? FOTO: LINDA GREN ?? HÖGDALENS SKATEPARK. Olle Falk, Kim Kindvall och Gustav Ekander skejtar i Highvalley.
FOTO: LINDA GREN HÖGDALENS SKATEPARK. Olle Falk, Kim Kindvall och Gustav Ekander skejtar i Highvalley.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden