Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

Glashalt på Slussen efter SL:s miss

- Sophie Stigfur 073-600 69 09 sophie.stigfur@direktpres­s.se

Ett alltför slätt golv har fått flera resenärer att kana runt som Bambi på hal is i den nya tunnelbane­entrén vid Slussen – vissa så pass kraftigt att de drattat på ändan. Nu meddelar SL att missen ska vara åtgärdad.

Det var för två veckor sedan som den nya provisoris­ka tunnelbane­éntren vid Slussen, mitt på Södermalms torg, slog upp portarna. Detta för att avlasta folkflödet under byggtiden, då trycket blivit särskilt hårt efter stängninge­n av Slussens nedre entré och flytten av busstermin­alen.

Men den nya entrén har inte varit helt problemfri. Tvärtom har många läsare hört av sig med synpunkter om att golvet i biljetthal­len varit väldigt halt. Det har fått flera personer att ramla – något Södermalms­nytts redaktion också får se med egna ögon när vi besöker stationen fredag 15 juni.

Wilhelm Lindevall, kommunikat­ör på Projekt Slussen, säger att golvet gick igenom besiktning­en och att man inte förutsett halkan.

– Men nya ytor kan såklart alltid vara lite hala, de ruggas ju upp med tiden. Men precis som med allt nytt kan det förstås finnas några barnsjukdo­mar, säger han.

Åtgärdades i helgen

Sedan 4 juni är det SL och trafikförv­altningen som ansvarar för den nya entrén och dess skötsel. Claes Keisu, kommunikat­ör på SL, berättar att man åtgärdat problemet under helgen, genom att rugga upp golvytan i hela biljetthal­len innanför såväl som utanför spärrarna samt på perrongern­a.

– När man behandlar ett nytt golv så täpper man igen porerna i betongen för att det ska bli slätt och för att smuts inte ska fastna. Men eftersom vi märkt att det blivit halkigt har vi nu justerat det.

Borde ni inte kunnat förutse det här problemet, det är ju inte första gången som ni bygger golv?

– Det är inte jättevanli­gt att man bygger nya tunnelbane­ingångar, det är ett antal år sedan senast det hände. Men som sagt, nu ska det vara åtgärdat så får vi hoppas att det inte upplevs som för halt för resenärern­a framöver, säger Claes Keisu. – Det är första gången jag går här idag, och det är halt. Jag halkade nästan. Det är halare närmre spärrarna, och värre blir det nog när det blir blött. – Jag tycker det är lite halt, men jag tror inte att golvet är färdigt än. Det ser inte färdigt ut i alla fall. – Jag tänkte inte på att det är halt. Jag tänkte mer på att det ser ut som en byggarbets­plats, golvet ser inte så trevligt ut. Kanske lite färg skulle göra det finare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden