Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

Hundägare – ni måste ta ert ansvar i parkerna

- Kattkvinna­n

Jag och min katt råkade ut för en traumatisk händelse i Rosenlunds­parken. Vi brukar gå ut i sele och sitta och spana i gräset. På väg hem kommer som vanligt det flera hundägare gående på gångvägen. Vi står avvaktande en bit bort i gräset och väntar pga att min lilla katt är rädd för hundar. De allra flesta passerar utan att ens lägga märke till oss.

Sen kommer en okopplad fransk bulldog som vi väntar ska passera. Den får syn på min katt och börjar springa mot henne. Jag säger till ägaren att koppla hunden. Han kallar på den (Bella) men den lyder inte. Han säger att han inte såg att det var en katt!? Jag tar min filt och håller mellan djuren så de inte får ögonkontak­t när hunden försöker flyga på min katt. Säger återigen till ägaren att koppla hunden. Det hjälper inte för den lyder inte och han är inte snabb att försöka fånga den. Hunden springer runt mig och filten för att komma åt min lilla katt och då flyr hon upp i ett träd.

Där sitter hon sedan

flera meter upp och jamar skräckslag­et. Jag säger till hundägaren ”titta vad du har ställt till med”. Jag fick säga det två gånger och förklara att han måste ha hunden i koppel då han inte har pli på den. (För övrigt gäller strikt koppeltvån­g ändå men det är ändå alltid hundägare utan koll som har dem lösa). Det där oansvarigt mot andra att låta sin hund löpa fritt. Till svar fick jag igen ”Jag såg inte att det var en katt” och ”jag tycker inte du ska ha en katt i koppel ute”? Mycket konstig kommentar.

Jag tar ansvar för mitt husdjur. Det gör inte alla hundägare. Ni kan aldrig veta hur de reagerar när instinkter­na tar över. Tack och lov att min katt valde att fly och inte klösa ögonen ur hunden eller blev biten själv. Det undviks om hundägaren är uppmärksam och inte tror de får göra hur de vill samt följer lagen om koppeltvån­g.

Jag vill tacka alla de hjälpsamma och snälla personer som hjälpte mig att få ner henne. Det är inte lätt att klättra i träd märkte vi. Med hjälp av stege och bord lyckades en höjdrädd tjej som låg och solade klättra upp och få ner min katt. Dagens hjältebrag­d!

Jag är väldigt glad att djuren inte kom till skada men du hundägare ska ta ansvar för din hund.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? SOM KATT OCH HUND. Djuren på bilden är inte samma djur som insändaren handlar om.
FOTO: MOSTPHOTOS SOM KATT OCH HUND. Djuren på bilden är inte samma djur som insändaren handlar om.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden