Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

HÄR PYNTAR BARNEN HELA PARKEN

Parkleken Lugnet i Västertorp satsar på konsexperi­ment i sommar. Leonard Kulan, 7, är nöjd med gåsens morrhår.

- Jonna Claesson 073-600 69 08 jonna.claesson@direktpres­s.se

Det har varit fullt ös i parkleken Lugnet hela sommaren och varenda dag är det olika aktivitete­r igång. Under juli månad är det konst- och experiment­verkstad, och barnen har tillsamman­s med de som jobbar i parken gjort allt från mosaiktavl­or, masker och pyntat parasoll.

– Det har varit så roligt så du anar inte, säger Linnea Hansander som jobbar i parken och tillägger:

– Tidigare har barnen tagit med sig sina konstverk hem, men den här veckan har vi gjort ett offentligt konstverk som får stå här. Den fina gåsen som redan finns här behövde en kompis så då gjorde vi en.

Gåsen har skapats med återvunnet material och cement. Sedan har barnen som besökt parken fått vara med och dekorera den.

– Det har varit ungefär fyrtio barn och två vuxna. Så det har gått riktigt fort.

Thalia Hale, 9, Evangelia, 4, Leonard Kulan, 7, och Amadeus Kulan, 5, har alla varit med och gjort gåsen.

– Vi har limmat och pyntat den, eller dekorerat i alla fall. Man pyntar väl en julgran, säger Thalia från Hallunda som är på besök i parken.

Hon brukar pyssla mycket hemma tillsamman­s med Evangeliga.

– Vi har en egen pysselhörn­a. Jag brukar måla eller göra mobilskal. Men helst gör jag slime, säger hon.

Leonard tycker att det är en bra park men tycker mer om att klättra i lekparkens torn än att pyssla.

– Det är kul att limma dit saker men jag brukar vara i aptornet som finns här. Annars skojar jag mest med fröknarna, säger han.

Under fredagsför­middagen stod gåsen klar och nu hoppas alla på att den ska få stå kvar i parken ett tag.

– Vi har fyllt den med sand så hoppas att den blir kvar. Vi har haft så roligt tillsamman­s när vi gjort den, säger Linnea Hansander.

 ??  ??
 ?? FOTO: MAJA BRAND ?? GÅSKOMPIS. Under juli månad är alla barn välkomna till konst- och experiment­verkstad i parkeleken Lugnet i Västerorp. Här bygger barnen till exempel en kompis, med bland annat papier maché och pärlor, till bronsskulp­tur av en gås som redan finns i parken. Thalia Hale, 9, och Leonard Kulan, 7, använder värmepisto­l för att ge den nya gåsen ordentliga morrhår.
FOTO: MAJA BRAND GÅSKOMPIS. Under juli månad är alla barn välkomna till konst- och experiment­verkstad i parkeleken Lugnet i Västerorp. Här bygger barnen till exempel en kompis, med bland annat papier maché och pärlor, till bronsskulp­tur av en gås som redan finns i parken. Thalia Hale, 9, och Leonard Kulan, 7, använder värmepisto­l för att ge den nya gåsen ordentliga morrhår.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden