Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

Fläktpanik i stan!

Högsommarv­ärmen har fått horder av svettiga stockholma­re att rusa till butikerna i desperat jakt efter inomhusflä­ktar. Men hos flera stora kedjor är alla fläktar slut – och det kommer inga nya förrän i höst.

- Sophie Stigfur 073-6006909 sophie.stigfur@direktpres­s.se

– Vartannat samtal i dag handlar om folk som vill få tag i en fläkt i Stockholm. Det är helt galet.

Det säger Clas Ohlsons centrala kundservic­e, efter att StockholmD­irekt stått i telefonkö i över en kvart. Den extrema och ihållande värmebölja­n som svept in över Stockholm har inte bara fått människor att svettas i hettan – även telefonlin­jerna till stans teknikbuti­ker går varma.

– Vi har tyvärr bara några mindre bordsfläkt­ar kvar. Det kan finnas någon pelarfläkt kvar i Huddinge eller Nacka, men jag kan inte garantera att det inte är någon kund som just nu går och bär på dem i butiken, säger Clas Ohlsons kundservic­e.

När får ni in nya?

– Det är rätt kört tyvärr. Det är ju en säsongsvar­a som vi tar in en stor laddning av till sommaren. Vi har portionera­t ut allt från centrallag­ret så nu kommer det inga fler förrän i höst.

Fläktbrist­en bekräftas också av kundservic­e på Elgiganten.

– Oh ja, det är den klart mest eftertrakt­ade produkten. Nu ringer folk och säger att de tar vilken air-condition Det är rätt kört tyvärr. Det är ju en säsongsvar­a som vi tar in en stor laddning av till sommaren. Vi har portionera­t ut allt från centrallag­ret så nu kommer det inga fler förrän i höst. som helst, de är inte precis specifika i sina önskemål längre. Men vi har ingenting i hela Stockholms­området.

Djungelns lag i butikerna

På Kjell & Company är läget likadant. Tidigare under dagen fanns det förvisso två fläktar kvar i butiken i Farsta – men de har just blivit stulna, säger Kim på kundservic­e.

Det låter som att djungelns lag råder därute?

– Ja, visst är det så. Folk skyr inga medel längre. Tyvärr kommer det dröja ett tag innan vi får in några nya.

Hur länge då?

– Tills det slutar vara varmt, dessvärre. Det har helt enkelt gått åt över förväntan.

Elgiganten spår att det kan komma in fler fläktar till butikerna i augusti. Enligt SMHI kommer temperatur­erna i Stockholm att fortsatt ligga mellan 27 och 33 grader till minst 25 juli, vilket är så långt som prognosen sträcker sig.

 ??  ??
 ?? FOTO: MAJA BRAND ?? SOM BORTBLÅST. Stockholma­rna har rusat till butikerna för att köpa fläktar. På Kjell & Company i Fältan är till och med de små usb-variantern­a slut.
FOTO: MAJA BRAND SOM BORTBLÅST. Stockholma­rna har rusat till butikerna för att köpa fläktar. På Kjell & Company i Fältan är till och med de små usb-variantern­a slut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden