Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

S: Så här vill vi satsa på vården

- Erika Ullberg (S) opposition­slandsting­sråd Jens Sjöström (S) opposition­slandsting­sråd

Höstens val är en folkomröst­ning om välfärden. Nyligen presentera­de Annika Strandhäll hur Socialdemo­kraterna vill göra investerin­gar för en trygg vård i hela landet. Socialdemo­kraterna vill satsa 2 miljarder kronor på nära vård i hela landet för att fler ska kunna anställas, framförall­t på vårdcentra­lerna. Det står mot alliansens dyra privatiser­ingar och stora skattesänk­ningar för de högavlönad­e vilket försämrar vården. Vallöftet innebär 456 miljoner i tillskott för vården i Stockholm.

Nu lovar vi Socialdemo­krater i landstinge­t att utöver den nationella satsningen göra ytterligar­e investerin­gar i en trygg vård för stockholma­rna.

Pengarna ska kunna användas för att stärka vårdcentra­lerna och till ökade öppettider på vårdcentra­ler och närakuter.

Socialdemo­kraterna i landstinge­t vill göra ytterligar­e satsningar på nära vård och kortare vårdköer. Stockholm är Sveriges rikaste landsting, ändå finns de längsta väntetider­na i hela landet på ett av våra akutsjukhu­s. De senaste två åren har 18 000 operatione­r ställts in i Stockholm och barn får vänta uppemot tolv timmar på akuten.

Utöver den nationella satsningen vill S i landstinge­t även:

Ge 400 miljoner kronor ytterligar­e till vårdcentra­lerna för mer personal. Öppna fyra nya vårdcentra­ler i länet. Göra ett akutlyft genom att ge en miljard till akutsjukhu­sen.

Öppna de 600 stängda vårdplatse­rna genom 1 500 fler medarbetar­e i akutsjukvå­rden.

Ungefär halva satsningen vill vi lägga i en lönepott som kan användas för att höja löner för undersköte­rskor och sjuksköter­skor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden