Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

Så glider du genom nästa vecka

-

MÅNDAG 30 AUGUSTI: Paddla i grupp

För dig som är nyfiken på att sätta av mot horisonten i en kajak men tidigare inte vågat (pun intended) har du här din chans! Långholmen Kajak anordnar Social Paddling med start 17.45 vid Alstaviksv­ägen 3. Efter en genomgång av säkerhet och teknik börjar färden. Matsäck inför en fikapaus, vattenflas­ka och ombyte ifall det stänker in vatten rekommende­ras att ta med. 250 pix för hela kalaset som inkluderar kajakhyra, flytväst och instruktör. För frågor kontakta info@friluftska­jak.se.

TISDAG 31 AUGUSTI: Allsång på Skansen

Är du sugen på att besjunga din kärlek till Stockholm inför hela svenska folket är det hit du beger dig. På plats finns, förutom programled­aren Sanna Nielsen, bland andra Samir & Viktor, Tove Styrke och Tommy Körberg. Huvudentré­n öppnar klockan 10 och det är läge att vara på plats i tid.

ONSDAG 1 AUGUSTI: Revolution­är pride på Cyklopen

För den som tycker att bjässen Euro pride är för kommersiel­l och mainstream, så ordnas parallellt ett radikalare hbtq-alternativ ute i Högdalen. Hbtq-festen pågår från onsdagen till söndagen och det blir föreläsnin­gar, workshops, film, musik och fest. Kolla Facebook för program.

TORSDAG 2 AUGUSTI: Sunkit på Södra Teatern

Klubben som lyckas med bedriften att få publiken att sjunga med och dansa till udda och bortglömd populärmus­ik. Sunkit grundades redan 1996 på Bröderna Olsson men sedan några år tillbaka är det Södra Teatern som gäller.

FREDAG 3 AUGUSTI: The Hellacopte­rs på Gröna lund

Ja, har du inte fått en redig dos rock den här sommaren, så är det här kvällen då du kan överdosera. Sveriges genom tidernas bästa rock’n’roll

akt? Fan tro’t. LÖRDAG 4 AUGUSTI: Prideparad Då årets pride i Stockholm är Euro pride, hbtq-världens OS, så räknar man med cirka 10 000 extra paraddelta­gare. Det vill säga cirka 60 000 i själva fest– tåget, medan en halv miljon brukar stå vid sidan om och titta. Paraden börjar klockan 13 vid Stadshuset och slutar 4,3 kilometer och cirka två timmar senare vid Östermalms IP. Spana stockholmp­ride.org för exakt marschrutt.

SÖNDAG 5 AUGUSTI: Gratis utebio på Brunkeberg­storg

Under sju söndagar från klockan 19 i sommar är det utebio på Brunkeberg­storg. Det kostar ingenting och man behöver inte ha biljett. Just den 5/8 visas Wes Andersons ”Moonrise kingdom” som utspelar sig på 1960-talet. Sista biotillfäl­let på Brunkan är 2/9 och då visas ”Eternal sunshine of the spotless mind”.

 ??  ?? REGNBÅGSPR­OMENAD. Pride-paraden – i år extra stor och stolt.
REGNBÅGSPR­OMENAD. Pride-paraden – i år extra stor och stolt.
 ??  ??
 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO: KARIN NILSSON ?? FINT FLYT. Prova hur det är att färdas på vattnet när Långholmen kajak ordnar social paddling.
ARKIVFOTO: KARIN NILSSON FINT FLYT. Prova hur det är att färdas på vattnet när Långholmen kajak ordnar social paddling.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden