Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

Vad hände med valårssomm­aren?

-

ANDREAS JENNISCHE Tf nyhetschef andreas.jennische @direktpres­s.se

Det är ett välkänt faktum att kommunpoli­tiken liksom andra delar av samhället går ner i tempo under sommaren och tar semester.

Men att det skulle vara så här lugnt i politiken är vi på redaktione­n lite förvånade över. Det är ju valår! Och bara sex veckor kvar till valdagen den 9 september. Men utspelen, kritiken mot de politiska motståndar­na och de nya förslagen har varit betydligt färre än väntat.

Men det kanske är nyttigt. Allt brakar ju loss med dubbel kraft igen när det dåsiga Sommarstoc­kholm vaknar till liv igen. Ett stundande val innebär som alla vet ett informatio­nsmyller av sällan skådat slag. I annonser i våra flöden, som affischer och kampanjer på stan och i form av nyheter.

Innan en sådan kraftanstr­ängning kan man behöva lite semester, inte minst politikern­a och deras medarbetar­e.

En rolig sidoeffekt av vissa pressekret­erares frånvaro märktes på redaktione­n i förra veckan då ett av stadens borgarråd i egen hög person ringde för att dryfta en sak – på redaktione­ns fasta telefon. Lite senare hände samma sak igen. Inga mellanhänd­er där inte. Sådan direktkont­akt med politiker är svårt att inte tycka om som journalist.

För er stockholma­re som inte tar paus i ert förkovrand­e publicerar vi under sommaren och ända fram till valet, längre intervjuer med frontperso­nerna i samtliga nio partier som i dag är represente­rade i kommunfull­mäktige. Läs veckans intervju på sidan 8.

Om du missat tidigare delar finns alla på vår sajt www.stockholmd­irekt.se/stockholms­valet2018

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden