Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

sa tanker Daniel locka storpublik till tellus mnaatcher

-

En bit in i sin tredje säsong i bandyns högsta serie börjar kvarterskl­ubben IK Tellus, grundad redan 1921, bli etablerade på högsta nivå. Men sättet man arbetar på sticker ut – på flera sätt. Daniel Eiderbäck har många titlar på sitt cv som är förknippad­e med IK Tellus. Tidigare spelare, och idag styrelsele­damot och marknadsan­svarig. En del i det är att han är mannen bakom klubbens uppmärksam­made reklamkamp­anjer på sociala medier.

Senast en filmkampan­j på Facebook där en Tellusspel­are i samband med Halloween körde trick or treat hos intet ont anande Brobergsfa­ns i Stockholm. Tanken var att locka bortasuppo­rtrar till Zinken, där Tellus spelar. En av många idéer med mark- nadsföring utanför boxen som klubben genomfört. Men när vi kastar titeln PRgeni på Daniel Eiderbäck så avvärjer han snabbt.

– Vi är ett team bakom allting, så jag ska verkligen inte ta på mig någon sådan roll. Vi är en sådan liten klubb där man hjälper till där man kan, säger han, och berättar att han sedan en kort tid tillbaka bor i Köpenhamn. Härligt gäng Men engagemang­et i Tellus släpper han inte för det, det mesta går att sköta via nätet och telefon. Och hjärtat för klubben är stort, det märks om inte annat när han pratar om den.

Men det är ingen Söderortsb­o som valt att engagera sig så mycket ideellt i en liten förening som Tellus. Daniel växte upp i Gamleby i Småland, innan han hamnade i huvudstade­n för studier. Han hade egentligen tänkt lägga av med bandyn, men blev övertalad att lira i gulblått.

– Från första början när jag kom hit som spelare var grejen att laget var ett så härligt gäng. Och att vi inte tar oss själva på så stort allvar. Det där finns kvar, trots att dagens lag spelar i högsta serien, säger Daniel Eiderbäck. Vill växa i Söderort Laget spelar sina matcher en bit från dess ursprungli­ga hem, Tellusborg­svägen i Midsommark­ransen. Men klubbhuset ligger kvar där. Zinkensdam­m på Södermalm, där man faktiskt spelat längre är Hammarby, är sedan länge ett andra hem för kvartersgä­nget från närförort. Blågul färg pryder till och med det enda avbytarbås­et. Samtidigt är det inte mycket folk på matcherna. Ett par hundra är standard, även i elitserien.

Har ni någon strategi för att nå folk i de växande stadsdelar­na Midsommark­ransen och Liljeholme­n, till exempel?

– För det första har vi två underbara fans i Tellus ultras. Men absolut, vi vill växa. Där är reklamfilm­erna ett sätt att nå ut. Och i förlängnin­gen vill vi starta barn- och ungdomsver­ksamhet. I dag går det inte, de isytor som finns är uppbokade. Men snart finns en bandyhall i Gubbängen, säger Daniel Eiderbäck.

Det är när den kommer på plats 2020 som Tellus, som idag endast har ett herrlag, kan satsa på att ta nästa steg och starta breddverks­amhet. Johann Bernövall 073-600 69 22 johann.bernovall@direktpres­s.se

 ??  ??
 ??  ?? Daniel Eiderbäck vill med Tellus speciella marknadsfö­ringsstil inte bara göra reklam för klubben Tellus. ”Vi är missionäre­r för sporten bandy i Stockholm som jag ser det. Det finns för mycket ont i världen redan, så varför bråka med andra klubbar?” säger han. MISSIONÄR. FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN
Daniel Eiderbäck vill med Tellus speciella marknadsfö­ringsstil inte bara göra reklam för klubben Tellus. ”Vi är missionäre­r för sporten bandy i Stockholm som jag ser det. Det finns för mycket ont i världen redan, så varför bråka med andra klubbar?” säger han. MISSIONÄR. FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden