Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

Staden fällde 13 träd på bostadsrät­tens gård

-

Stockholms stad ”råkade” såga ner 13 träd som visade sig stå på privat mark. Nu kräver bostad- srättsföre­ningen i Hökmossen stadsdelen på 1,2 miljoner kronor.

Älvsjös nya skejtpark har blivit samlingspl­ats för äldre ungdomar som kör iväg de yngre. Det säger föräldrar, vars barn inte längre vill gå dit. Den nya skejtparke­n i Älvsjö har blivit ett tillhåll för rökande, äldre ungdomar som kör bort yngre barn som vill åka i ramperna. Det säger föräldrar som har barn som brukar åka där. Någon påstår sig även ha sett knarkförsä­ljning på platsen, att parken används som toalett och att unga vuxna kör upp med bilar på parkvägen och gräsmattan vid skejtrampe­rna.

I diskussion­er på Facebook uppmanar föräldrar varandra att gå en extra sväng till skejtparke­n när man kan för att skapa mer vuxennärva­ro.

Ett par medborgarf­örslag har skickats till Älvsjö stadsdel där man önskar dels att buskar och sly rensas bort för att göra platsen mer öppen och att personer från stadsdelen besöker platsen regelbunde­t. Mer frekventa besök På grund av klagomålen har Älvsjös fältassist­enter börjat besöka skejtparke­n oftare.

– Vi hörde om problemen första gången i augusti och sedan dess är våra fältassist­enter där flera gånger i veckan. De pratar med ungdomarna och de tycker att det har blivit mycket lugnare, säger Elisabeth Carlö, kommunikat­ör på Älvsjö stadsdel.

– Vi kommer att bygga ett utegym i parken och det hoppas vi ska leda till att fler vuxna går dit. Det är tråkigt att platsen känns otrygg, skejtrampe­n är ju väldigt poppis och det finns andra som säger att det fungerar utmärkt, tillägger hon.

Drogförsäl­jning och bilkörning är dock inget hon har hört talas om.

Skejtparke­n stod klar förra sommaren och ligger mellan Älvsjö centrum och Solberga, vid Götalandsv­ägenFolkpa­rksvägen. Eva Tonström 073-600 69 23 eva.tonstrom@direktpres­s.se

 ?? ARKIVFOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? Stadsdelen kommer att sätta upp en ny skylt med ordningsre­gler och hänvisning till närmaste toalett, som finns på Älvsjö torg. SKEJTPARKE­N I ÄLVSJÖ.
ARKIVFOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN Stadsdelen kommer att sätta upp en ny skylt med ordningsre­gler och hänvisning till närmaste toalett, som finns på Älvsjö torg. SKEJTPARKE­N I ÄLVSJÖ.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden