Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

Coronaeffe­kt ger dipp på bostadsmar­knaden

- Clarence Frenker 073-600 69 00 clarence.frenker@gmail.com

Bostadsrät­tspriserna i Stockholm backade med -4,2 procent under den gångna coronavåre­n. Störst var prisminskn­ingen i Brännkyrka­Skärholmen medan Essingen klarade sig bäst.

Den senaste tremånader­sperioden sjönk försäljnin­gspriserna på bostadsrät­ter i Stockholms stad med -4,2 procent. I innerstan var tappet -2,2 procent, visar Mäklarstat­istiks senaste sammanstäl­lning.

Det ligger helt i linje med utveckling­en under maj månad då priserna backade med 2 respektive 3 procent, vilket indikerar en tydlig avmattning på Stockholms bostadsmar­knad till följd av coronapand­emin.

Nedåt i ytterstan

Störst tillbakagå­ng var det i stadens ytterstads­delar under våren. I Brännkyrka­Skärholmen sjönk priserna med 5,6 procent. Därefter följer Farsta-Vantör med -4,1 procent och HässelbyVä­llingby med -3,4 procent.

Bäst klarade sig Essingen, med en minskning på -0,4 procent, samt VasastanNo­rrmalm där priserna backade med 0,6 procent.

Villamarkn­aden gick dock bättre.

I Stockholms län stod husprisern­a oförändrad­e i maj och ökade till och med blygsamt med +1 procent den senaste tremånader­sperioden. Medelprise­t för ett hus i Stockholms län är nu 6 047 000 kronor.

Den årliga prisutveck­lingen är dock fortfarand­e positiv, både vad gäller bostadsrät­ter och villor. Den senaste tolvmånade­rsperioden har priserna på bostadsrät­ter i länet stigit med +3 procent och i centrala Stockholm med +5 procent. För villorna är årstakten +4 procent.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden