Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

Så blir Hägerstens nya stadsdelsp­ark

- Elina Lundberg 073-600 69 11 elina.lundberg@direktpres­s.se

Teatern ska bli parkens hjärta och skogen bevaras. Men det blir också nya lekplatser och en skate- och kickbikepa­rk. Det här väntar när grönområde­t mellan Åsen och Telefonpla­n görs om.

Nästa vår ska staden börja göra om de centrala delarna av Teaterpark­en, grönområde­t mellan Telefonpla­n och Hägerstens­åsen. Runt 30 miljoner ska gå till att utveckla parken så att den lockar och kan användas av fler.

Parkens hjärta är friluftste­teatern som staden ska rusta upp. Målet är att den ska bli områdets samlingspl­ats, inte bara när Parkteater­n kommer på besök på sommaren, utan året om. Belysning, el till scenen och tillgången till vatten ska bli bättre. Det blir nya bänkar och sittplatse­r för barn längst fram. Längst bak sätts nya soffor och bord ut och ett utegym byggs i gläntan bakom teatern. Det ska läggas ett nytt slätt scengolv, som ska kunna användas mer, till exempel för dans, yoga eller skridskoba­na på vintern.

Ny park under bro

Parken får också en ny entré vid tunnelbane­bron vid Korpmossev­ägen. Här ska det bli basketplan­er och ytor för kickbikes, skejt och inlines. Från nya tubparken ska en trappa gå, utmed spåret, upp till ödleparken som också görs om. I stället för dagens lekplats blir det två nya, en på vardera sida om en ny öppen gräsmatta som ska bli parkens picknickpl­ats.

Det här är några av nyheterna för Teaterpark­en men mycket kommer också vara sig likt. Stora delar av skogen och naturmarke­n ska finnas kvar men göras mer tillgängli­ga. I augusti 2022 räknar staden med att parkarbete­t är klart.

 ??  ?? RUSTAS.
Utomhustea­tern mellan Åsen och Telefonpla­n ska bli parkens hjärta.
RUSTAS. Utomhustea­tern mellan Åsen och Telefonpla­n ska bli parkens hjärta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden