Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

Populära pumptrackb­anan brann igen

- Elina Lundberg elina.lundberg@direktpres­s.se

Den populära pumptrackb­anan för kickbikes och cyklar är tillbaka i Söderort. Men liksom förra gången den stod i Trekantspa­rken har någon satt eld på den.

Det är femte året i rad som den turnerande pumptrackb­anan nu är tillbaka i Söderort.

Tidigare somrar har banan lockat kickbikeåk­are, skejtare och cyklister till Sannadalsp­arken i Gröndal, Vippans parklek i Fruängen och till Mellanberg­sparken vid Hägerstens­åsen där den var placerad ifjol.

Andra branden

Nu har banan återvänt till Trekantspa­rken i Liljeholme­n där den också stod 2018.

Men precis som för två år sedan, då någon tände eld på banan, har den nu brunnit igen. Det var strax före midsommar som banan utsattes för skadegörel­se. Sedan dess har den varit avspärrad i väntan på reparation­en.

– Den hann bara stå på platsen i några dagar innan den vandaliser­ades. Men nya delar är på gång så det ska snart gå att åka igen, säger Jennie Eriksen, kommunikat­ör på Hägersten-Liljeholme­ns stadsdelsf­örvaltning.

Den hann bara stå på platsen i några dagar innan den vandaliser­ades.

Hade brandskydd

Efter den första branden beställde stadsdelen nya moduler till banan, som då fick ett extra skydd som gör det svårt att sätta fyr på den. Trots det skadades flera delar av banan när den eldhärjade­s på nytt, enligt Jennie Eriksen.

– Nu hoppas vi att den får vara i fred resten av sommaren så den får vara till glädje för alla som vill använda den, säger hon.

Pumptrackb­anan ska stå i parken hela sommarlove­t.

 ?? FOTO: ELINA LUNDBERG ?? ELDHÄRJADE­S. Pumptrackb­anan är tillbaka i Trekantspa­rken men var i veckan avspärrad sedan någon tänt eld på den.
FOTO: ELINA LUNDBERG ELDHÄRJADE­S. Pumptrackb­anan är tillbaka i Trekantspa­rken men var i veckan avspärrad sedan någon tänt eld på den.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden