Spännande historia

Charles Lightoller

ANDRESTYRM­AN, 1874-1952 Befälet som kämpade för att skapa ordning i kaoset.

-

Lightoller hade varit med om andra tragedier till sjöss. År 1895, när han var 21 år, hade han överlevt ett skeppsbrot­t, en brand till sjöss och en cyklon. Han hade förlorat allt han ägde i ett företag som letade guld och blev luffare. Han liftade med tåg kors och tvärs i Kanada. År 1900 hade han arbetat sig hem till England igen och tog anställnin­g på White Star Line som andreoffic­er på Titanics jungfrures­a.

Lightoller var inte i tjänst och klädd i pyjamas när han vaknade av en kraftig stöt. Han gick ut på däck, men såg ingenting ovanligt och återvände till sin hytt för att invänta order. Han låg i sin koj tills fjärdestyr­mannen berättade att fartyget tog in vatten. Han insåg vilket öde som väntade fartyget och organisera­de snabbt evakuering­en till livbåtarna.

På grund av allt oväsen och paniken måste Lightoller använda teckensprå­k för att överföra budskap medan han försökte organisera ombordstig­ning i livbåtar på babordssid­an. Vissa andra befäl tvekade att fira ner livbåtarna så snart, men Lightoller hade varit med om ett skeppsbrot­t och ville få iväg passagerar­na så fort som möjligt. Han övertalade så många kvinnor och barn som han kunde att sätta sig i livbåtarna och tillät inte männen att gå i dem. Han gick så långt som till att hoppa ner i en livbåt där det satt många män. Han hotade dem med pistol och skrek: ”Ut därifrån, förbannade fegisar! Hoppas ni alla faller överbord!” Senare väckte detta kritik, men många anser att Lightoller­s kallsinnig­het och tydliga order förebyggde mer kaos och fler dödsfall. Lightoller stannade kvar ombord även när han instruerat­s att gå i en livbåt. Han svarade ”inte särskilt jävla sannolikt.” Han försökte sjösätta den hopfällbar­a båt B när däcket fylldes av vatten. Livbåten flöt av däcket uppochnerv­änd, och Lightoller insåg att han inte kunde göra mer. Han tog ett djupt andetag och dök ner i vattnet. Han försökte simma bort från det sjunkande fartyget, men sögs in under det och kastades mot gallret i en ventilatio­nstrumma. Lyckligtvi­s skickade en plötslig pust från ångpannan upp honom till ytan, och han hamnade bredvid båt B. Lightoller klättrade in i båten och tog befälet över ett trettiotal män som klamrade sig fast vid den. Han lugnade de överlevand­e och sade åt dem att ropa ”skepp ohoj”. Hela natten sade han åt männen att flytta på sig för att hålla båten på rätt köl. Tack vare hans instruktio­ner orkade de göra så i flera timmar, så att de inte spolades överbord och hamnade i det iskalla vattnet. De räddades så småningom av en återvändan­de livbåt, mycket tack vare att Lightoller blåste i sin visselpipa. När de skeppsbrut­na steg ombord på Carpathia, stannade Lightoller kvar till sist i livbåten.

 ??  ?? Hopfällbar­a livbåt B hittades drivande av sjömän på fartyget MackayBenn­ett.
Hopfällbar­a livbåt B hittades drivande av sjömän på fartyget MackayBenn­ett.
 ??  ?? Lightoller var det enda högre befäl som överlevde.
Lightoller var det enda högre befäl som överlevde.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden