Sportbladet

SKIDAN GICK SÖNDER: ’DAGEN FÖRSTÖRD’

Mardrömstä­vling för Dahlqvist – men Svahn och Sundling vann

- Simon Norberg simon.norberg@aftonblade­t.se

Sverige hade hoppats på en dubbelsege­r i damernas teamsprint.

Men för Maja Dahlqvist utvecklade­s loppet till en mardröm.

– Det är lite en sådan säsong, säger svenskan som bröt skidan i en nedförsbac­ke.

Teamsprint­en brukar vara en blågul historia på damsidan.

Sverige hade två lag, Jonna Sundling tillsamman­s med Linn Svahn och Maja Dahlqvist i par med Frida Karlsson.

Upplagt för en dubbelsege­r alltså.

Men så blev det inte. Redan på Maja Dahlqvists andrasträc­ka, när hon låg bakom Svahn i en nedförsbac­ke, tappade svenskan skäret och föll.

Sedan blev hon påkörd av Laura Gimmler bakifrån och där gick skidan sönder.

”Maximal otur”

– Där är dagen förstörd. Ofta bryter man skidan, men inte på det där sättet. Det var maximal otur, säger experten Anna-Karin Strömstedt i TV6. Dahlqvist fick förvisso en ny skida, men tappade alldeles för mycket tid och växlade som sista åkare. – Det är lite en sådan säsong... Jag tänkte hur ska jag ta mig ner för backen? Kan någon ge mig en ny skida tänkte jag. Det var helt omöjligt för mig att åka, säger Maja Dahlqvist uppgiven i TV6.

– Det var ren kalabalik. Det var synd, vi hade sett fram emot det här, fyller Frida Karlsson i.

Klart före Finland

Förstalage­t höll dock för trycket och vann helt planenligt. Segermargi­nalen blev en halv minut ner till tvåan Finland och trean Tyskland. Dahlqvist och Karlsson repade sig inte och slutade på en 14:e plats, näst sist, en och en halv minut efter sina landsmanin­nor. – Målet i dag var att åka bra skidor och slå Sveriges andralag, säger Linn Svahn i segerinter­vjun. På herrsidan vann Norge med Johannes Kläbo i spetsen. Sverige med Calle Halfvarsso­n och Johan Häggström slutade på en åttonde plats, aktersegla­de med en halv minut.

– Jag åker och funderar om jag är sjuk eller någonting. Jag får ingen känsla. och sen är ryggen paj. Det blir nog inget mer tävlande den här helgen, det tror jag inte. Det har jag sagt förr .... men ryggen är ju paj, säger en uppgiven Halfvarsso­n till TV6.

 ?? Foto: BILDBYRÅN ?? Maja Dahlqvist.
Foto: BILDBYRÅN Maja Dahlqvist.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden