Sportbladet

Sjuk svit efter U2-straffet: ”Hade du blivit knäckt?”

- Per Bjurman per.bjurman @aftonblade­t.se

NEW YORK. Efter en brakförlus­t ställde lagledning­en in en efterlängt­ad U2-konsert på

The Sphere i Las Vegas som hela laget hade sett fram emot.

Sedan dess har Nashville Predators bara vunnit och vunnit – och tog sjunde raka segern i fyrapoängs­matchen mot Minnesota. – Om det beror på den bestraffni­ngen ska jag låta vara osagt, men vi har verkligen spelat bra, säger målskytten Filip Forsberg efter 6–1-triumfen.

Det var mot Dallas Stars för två veckor sedan Nashville åkte på spö med rungande 9–2 hemma i Bridgeston­e Arena.

Några dagar senare flög de till Las Vegas för möte med Golden Knights och då var det alltså tänkt att hela laget kvällen innan match skulle gå och se U2 i The Sphere – den nya, futuristis­ka arenan i Sin City som helt vänt upp och ner på föreställn­ingarna om vad en liveshow kan vara.

Näst längsta segersvite­n

Men det blev det alltså inget med. General managern Barry Trotz och coachen Andrew Brunette förbjöd spelarna att gå. I stället fick de stanna på hotellet och titta på matchvideo. – Skulle du blivit knäckt? Ja, det kan jag förstå, säger en skrockande Filip Forsberg när vi under ett telefonsam­tal tar upp händelsen. Det verkar dock som att stränga herrarna Trotz och Brunette visste vad de gjorde. För sedan dess har Preds spelat säsongens bästa hockey, slagit alla de mött och skaffat sig ett rejält grepp om en wild cardplats i den västra tabellen.

– Om det beror på den bestraffni­ngen ska jag låta vara osagt, men, ja, det har sett väldigt bra ut, fortsätter Forsberg.

– Vi har inte bara fått resultaten med oss, vi har spelat riktigt stabilt också.

När vi talas vid har de just bärgat sjunde raka segern – näst längsta sviten i klubbens historia – genom att slå divisionsr­ivalen Minnesota med 6–1.

Avstånd till strecket

Det betyder att de skaffat sig ett försprång á sju poäng till lagen som jagar under strecket – och åtta till just Minnesota, som verkligen inte hade råd att förlora igen.

– Det hör inte till vanlighete­rna att man vinner sju raka, så det känns bra, särskilt när det sker mot motståndar­e i samma division. Men vi får inte slappna av nu, vi har 21 matcher kvar och det kommer fortsätta vara kamp hela säsongen, varnar ”Flipper”.

Som på karaktäris­tiskt vis stänkte in ett mål i ett powerplay i slutet av andra perioden och nu står på sammanlagt 29 fullträffa­r.

– Det var ett mål som tillkom i rätt läge i matchen, så det kändes skönt att få sätta det.

Ny chans med U2?

Gustav Nyquist bidrog å sin sida med två assist och har nu producerat 13 poäng på de senaste elva matcherna.

Snart är det nästan som att de båda svenska stjärnorna och deras lagkamrate­r förtjänar en U2konsert i The Sphere... – Haha. The Sphere står nog kvar till senare och förhoppnin­gsvis håller väl U2 på ett tag till också, säger Filip.

 ?? Foto: AP ?? Nyquist och Forsberg.
Foto: AP Nyquist och Forsberg.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden