Sportbladet

VM-succé & en inbjudan till DL-galan

Sprintern Henrik Larsson, 24, fick biljett till Bislett: ”Öppnar dörrar”

- Mats Wennerholm

GLASGOW. Redan samma kväll som femteplats­en i VM-finalen på 60 meter, blev Henrik Larsson klar för sin första Diamond League-tävling.

– Ja, det öppnar dörrar och han har precis blivit klar för A-heatet i Bislett Games den 30 maj, säger hans manager Daniel Wessfeldt.

Förra året stod samma Henrik Larsson i mixade zonen i Istanbul, nästan uppgiven trots ett färskt EMbrons runt halsen. – Jag har inte en enda sponsor och vet inte vad som saknas. Men kommer det inte nu får jag fan byta sport, sa Henrik till Sportblade­t den gången.

Lyfte efter bronset

Men sedan dess har det gått fort.

EM-bronset fick svensk friidrotts största managerpar – Daniel Wessfeldt och Stina Funke – att ta in Henrik i sitt stjärnfyll­da stall. Och det dröjde inte länge förrän han fick ett nytt skokontrak­t och möjlighet att gå runt på sitt idrottande. Ett kontrakt som växer ju snabbare och mer framgångsr­ik han är. Och skulle han bli förste svensk under tio sekunder på 100 meter gör det stor skillnad.

”Inte många snabbare”

– Ja, det är faktiskt rätt sannolikt att han kommer att göra det och då kommer hans avtal att öka rejält. De klausulern­a finns redan inskrivna och det är det som är bra när man har ett avtal man kan växa med, säger Daniel Wessfeldt.

– Och jag ser honom som en medaljkand­idat i EM i Rom i början av juni. Han var bästa europé i VM-finalen på 60 meter här i Glasgow och det är inte många i Europa som är snabbare. Galan i Oslo, som avgörs den 30 maj, är också första Diamond League-tävlingen utanför Bauhaus-galan som Henrik Larsson bjudits in till.

 ?? ?? OSLO VÄNTAR
Efter att ha blivit femma på 60 meter i inomhus-VM fick Henrik Larsson en inbjudan till Diamond League-galan i Oslo i sommar.
OSLO VÄNTAR Efter att ha blivit femma på 60 meter i inomhus-VM fick Henrik Larsson en inbjudan till Diamond League-galan i Oslo i sommar.
 ?? Foto: BILDBYRÅN ?? Wessfeldt.
Foto: BILDBYRÅN Wessfeldt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden