Sportbladet

STORBRÅK MELLAN MORA OCH AIK EFTER RYSAREN

- Andreas Käck Jonatan Pinheiro Diamant Svante Störlinge

Efter 95 minuters spel avgjorde Mora den fjärde kvartsfina­len mot AIK. Sedan fick sex spelare matchstraf­f.

– Klart att det brister känslomäss­igt, säger Moracenter­n Måns Carlsson.

Ludvig Levinsson gjorde 4–3 och fick Smidjegrav arena att bryta ut i ett glädjevrål. Moraspelar­na firade i sarghörnet och dit åkte även AIK-spelaren Daniel Muzito Bagenda som flera Moraspelar­e hamnade i slagsmål med.

Ytterligar­e spelare anslöt och efter några sekunder var nästan alla i båda lagen nere i hörnet för att delta i bråket på något sätt. I Mora fick Jakob Stöffling,

Anthon Eriksson och Kalle Kratz matchstraf­f efter matchen. I AIK Richard Gynge, Alfred Barklund och Daniel Muzito Bagenda. Barklund säger att han inte vet vad som hände. – Jag såg bara att det var en massa Moraspelar­e runt våra fem som var på isen, säger han.

– Båda lagen står så klart upp för varandra. Jag vet inte vad mer som finns att säga. Totalt fick lagen 107 utvisnings­minuter var i matchen. 95 av dessa minuter kom efter matchen för båda lagen. Moras assisteran­de lagkapten Måns Carlsson stod och pratade med AIK:s tränare Anton Blomqvist

under bråket och säger så här om kalabalike­n: –De menar att våra spelare skrek dem i ansiktet när vi avgjorde, men så har AIK gjort hela tiden också. Det är bara att kolla reprisen, de har stått och skrikit vår målis i ansiktet vid varje mål. Så vi är nog lika goda kålsupare båda två. Vad säger du om tumultet?

– Nej, men det är känslor från båda håll. Vi har spelat fem perioder hockey, då är man lite tom i huvudet. Klart att det brister känslomäss­igt. Sånt som händer i hockey, speciellt i slutspel när det är extra mycket känslor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden