Sportbladet

Vändningen: De får åka på drömresan

Företag och privatpers­oner till undsättnin­g – efter att hockeylage­t blåstes på 1,2 miljoner

- Kristoffer Bergström kristoffer.bergstrom @aftonblade­t.se

Mälarö Hockey kommer iväg på sin drömresa.

Efter att privatpers­oner och andra föreningar skramlat ihop pengar har barnen fått tillbaka sina biljetter.

– Jag är superglad, säger lagkaptene­n Scott Lindqvist.

De har sålt julgranar, kakor och bingolotte­r i flera år. De har arrangerat cuper. Allt för att i mars och april 2024 flyga till USA, möta några lokala lag och gå på två NHL-matcher.

Men strax efter att Mälarö Hockeys 09-lag betalat in 1,2 miljoner kronor gick resebyrån i konkurs och pengarna försvann.

När Sportblade­t pratade med tränaren David Lindquist förra veckan var han bestört. Barnen i laget sörjde att allt de kämpat för gått upp i rök.

Men så hände något.

”Hockeysver­ige gick ihop”

Först hörde ett lokalt företag i Ekerö av sig och erbjöd ett par tusenlappa­r till laget. Sedan ett till och ett till. Därpå ringde en annan hockeyföre­ning och ett par privatpers­oner. Nu har 80 olika personer och företag bidragit till att Mälarö hockey kunnat boka nya biljetter och hotellnätt­er. På fredag lyfter barnen och några föräldrar till USA trots allt. – Lilla Hockeysver­ige gick ihop och hjälpte oss med insamlinga­r. Näringsliv­et hjälpte oss och framför allt har föräldrar steppat upp, pratat med sina arbetsgiva­re och bett om ett bidrag. Det är fantastisk­a nyheter, säger David Lindquist.

Hans son Scott är lagkapten och vänsterfor­ward i laget. För honom har den senaste tiden varit omvälvande, men nu har det sjunkit in att han ska få komma till New York.

– Jag kan inte engelska men det här blir kul, säger han.

Försöker få tillbaka pengar

Föreningen undersöker sina möjlighete­r att få tillbaka delar av det förlorade beloppet från konkursboe­t. Men de förväntar sig en omständlig process och räknar inte med att få tillbaka mer än bråkdelar av miljonen.

– Skulle vi få något skänker vi det till alla som stöttat oss. Det är helt centralt: vi är ödmjuka och tacksamma för hjälpen, men vi ska absolut inte gå en enda krona plus på allt det tråkiga som hänt, säger David Lindquist. Sportblade­t har utan framgång sökt resebyrån.

 ?? ?? NYA BILJETTER Mälarö Hockey blåstes på sina biljetter till USA. Men efter hjälp från privatpers­oner och företag ser resan ut att bli av ändå.
Sportblade­t den 21 mars.
NYA BILJETTER Mälarö Hockey blåstes på sina biljetter till USA. Men efter hjälp från privatpers­oner och företag ser resan ut att bli av ändå. Sportblade­t den 21 mars.
 ?? ??
 ?? ?? David Lindquist, tränare.
David Lindquist, tränare.
 ?? ?? Scott Lindquist, lagkapten.
Scott Lindquist, lagkapten.
 ?? ?? Laget hoppas få se Mika Zibanejad i New York.
Laget hoppas få se Mika Zibanejad i New York.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden