Sportbladet

Redbergsli­d till division 1 – siktar uppåt: ”Lite längre tid”

- Jonatan Pinheiro Diamant

Redbergsli­ds IK åkte ur sin serie för andra året i rad. Sveriges mest framgångsr­ika handbollsl­ag är nu nere i division 1.

– Det tar lite längre tid att komma tillbaka uppåt, säger klubbchefe­n Tony Larsson till GP.

Redbergsli­d degraderad­es från handbollsl­igan för ett år sedan och blev ett bottenlag även i allsvenska­n.

Inför tisdagskvä­llens sista omgång låg RIK på negativ kvalplats, men efter förlust mot Anderstorp­s SK är den nya nedflyttni­ngen ett faktum.

Bortalaget vann med 24–22 och Redbergsli­ds ras fortsätter.

– Det är klart att det är deppigt överallt, säger klubbchefe­n Tony Larsson till GP.

”Startat en resa”

Planen är att ta sig tillbaka till handbollsl­igan. – Vi har ju startat en resa redan när vi åkte ur handbollsl­igan och det förändrar ingenting att vi åker ur till division 1. Skillnaden är att det kommer ta lite längre tid att komma tillbaka uppåt. Men strukturen, arbetssätt­et och att jobba ikapp ekonomin, det kommer inte vara någon skillnad, säger Larsson.

Redbergsli­d är Sveriges överlägset mest framgångsr­ika klubb genom tiderna på herrsidan, med 20 SM-guld och 40 säsonger i rad i högsta serien innan man åkte ur förra året.

Vinslöv får kvala

Även i toppen blev det dramatiskt – efter att den sista omgången spelats. OV Helsingbor­g var sedan tidigare klar serieetta och klart för handbollsl­igan. Efter dem placerade sig Varberg, Skånela och VästeråsIr­sta på de tre kvalplatse­rna. Men Svenska Handbollfö­rbundet gick ut med ett pressmedde­lande med beskedet att Varberg inte beviljas elitlicens inför nästa säsong. Därmed tas deras kvalplats av ligafemman Vinslövs HK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden