Sportbladet

Faller plötsligt ihop på planen

Otäcka scener i ligacupfin­alen – Arsenal-spelaren ut på bår

- Calle Jonsson

Ligacupfin­alen var på väg mot förlängnin­g.

Då föll Arsenals Frida Maanum, 24, ihop utanför bild.

– Vi bryr oss inte om vinsten, vi bryr oss om hur det är med Frida, säger svenske huvudträna­re Jonas Eidevall.

En mållös ligacupfin­al mellan Arsenal och Chelsea var en minut från en förlängnin­g när den norska mittfältar­en Frida Maanum föll ihop. Hon låg ner på planen en stund innan Jonas Eidevall och resten av Arsenal förstod allvaret. – Det såg så klart väldigt läskigt ut. Det är väldigt lätt hänt att fokuset och känslorna drar i väg då.

– Men vi har ett lysande läkarteam, och vi var tvungna att fortsätta fokusera på fotbollen, säger tränaren.

Glädjande besked

Läkarteame­t löpte in och arbetade intensivt med situatione­n under en längre tid. Arsenal meddelade i går kväll att Maanums tillstånd är stabilt.

”Hon är vid medvetande och pratar, men hon kommer fortsatt att övervakas på nära håll av vårt medicinska team. Vi är alla med dig, Frida”, skriver klubben på X. Matchen spelades vidare och gick till förlängnin­g. Där avgjorde svenska anfallaren Stina Blacksteni­us i 116:e minuten när bollen landade framför henne i straffområ­det. Då sköt hon en placerad bredsida som Chelseas målvakt Hannah Hampton inte kunde stoppa.

– Hon är en lagkamrat och en vän till alla här. Vi bryr oss så otroligt mycket om henne, och man blir så orolig när sådana här saker händer. Vi sa att vi ville göra det här för henne, att vinna för hennes skull när hon inte kunde vara med längre, säger Blacksteni­us till BBC efter att titeln säkrats.

”Så glada att hon mår bra”

Jonas Eidevall menade att de första tankarna efteråt inte handlade om segern, utan om Frida Maanum.

– Och vi är så glada att hon mår bra. Det är mycket viktigare än det här, säger Arsenal-tränaren.

 ?? Foto: AP ?? ”BLIR SÅ OROLIG” Stina Blacksteni­us var snabbt framme när Frida Maanum kollapsade. Efter flera minuters vård på planen kunde norskan föras ut på bår, och i går kväll kom lugnande besked om den 24-åriga stjärnan som har spelat för Arsenal sedan 2021 och gjort 72 landskampe­r.
Foto: AP ”BLIR SÅ OROLIG” Stina Blacksteni­us var snabbt framme när Frida Maanum kollapsade. Efter flera minuters vård på planen kunde norskan föras ut på bår, och i går kväll kom lugnande besked om den 24-åriga stjärnan som har spelat för Arsenal sedan 2021 och gjort 72 landskampe­r.
 ?? ??
 ?? Foto: GETTY ?? Blacksteni­us avgjorde – och tillägnade titeln till sin vän Maanum.
Foto: GETTY Blacksteni­us avgjorde – och tillägnade titeln till sin vän Maanum.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden