Sportbladet

’LÄNGTAR TILLS JAG BLIR FRISK’

Golfstjärn­an Frida Kinhult opererade bort cysta

- Andreas Käck

Frida Kinhult, 24, drar sig ur årets första major.

Hon har opererat bort en ovarialcys­ta och diagnostic­erats med endometrio­s. ”Längtar tills jag blir frisk igen”, skriver hon på Instagram.

Efter Ludvig Åbergs succé i The Masters har nu damernas första golfmajor för året dragit i gång.

Sju svenskor var kvalificer­ade för Chevron Championsh­ip i The Woodlands, Texas, men bara sex kom till start i går kväll svensk tid. Frida Kinhult, 24, har tvingats dra sig ur.

”Genomgått ingrepp”

I ett inlägg på Instagram berättar hon nu varför. ”Tråkig uppdaterin­g och ledsen att behöva meddela att jag tvingats dra mig ur Chevron Championsh­ip och troligtvis blir borta i några veckor. Jag har precis genomgått ett ingrepp för att ta bort en ovarialcys­ta och fått diagnosen endometrio­s. Jag ville bara att folk ska veta att jag inte tappat förståndet fullständi­gt och börjat dra mig ur majors för skojs skull. Önskar att jag kunde vara där – till och med dubbelboge­ys är roligare än att återhämta sig från det här”, skriver Frida Kinhult.

En ovarialcys­ta är en cysta (vätskefyll­d blåsa) på äggstocken­s utsida. Endometrio­s är en vanlig kvinnosjuk­dom och orsakas av livmodersl­emhinna som växer utanför livmodern och bildar endometrio­shärdar.

Slåss om en OS-plats

Svenska spelare på Chevron Championsh­ip den här veckan är: Linn Grant, Maja Stark, Pernilla Lindberg, Anna Nordqvist, Linnea Ström och Madelene Sagström.

Frida Kinhult, som slåss om en OS-plats, hoppas vara tillbaka snart. ”Hoppas alla får en bra vecka. Längtar tills jag kan vara tillbaka på banan frisk igen”, skriver hon.

 ?? Bild: INSTAGRAM.COM/FRIDAKINHU­LT ?? BORTA NÅGRA VECKOR
Frida Kinhult, 24, lade själv ut denna bild på när hon återhämtar sig på sjukhuset i Tallahasse­e, Florida, där hon opererats. ”Jag blir troligtvis borta några veckor”, skriver Kinhult till den.
Bild: INSTAGRAM.COM/FRIDAKINHU­LT BORTA NÅGRA VECKOR Frida Kinhult, 24, lade själv ut denna bild på när hon återhämtar sig på sjukhuset i Tallahasse­e, Florida, där hon opererats. ”Jag blir troligtvis borta några veckor”, skriver Kinhult till den.
 ?? Foto: GETTY IMAGES ?? Siktar mot OS.
Foto: GETTY IMAGES Siktar mot OS.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden