Sporthelg

ERICSSONS NYA VASGVAL

Marcus Ericsson insåg att hans dagar hos Arrow Schmidt Peterson var räknade. Därför plockade han upp telefonen. – Jag hade två alternativ, att bryta ihop eller att själv hitta en lösning. Därför ringde jag personlige­n till alla team som kändes intressant

- Text: Anna Andersson

Under fem säsonger var Marcus Ericsson förare i formel 1 och även om han aldrig körde för något team som kunde konkurrera om segrar eller pallplatse­r lärde han sig en sak. Att aldrig ge upp.

Så när McLaren under sommaren visade intresse för Ericssons indycar-team Arrow Schmidt Peterson i somras insåg han att han var tvungen att ta tag i situatione­n. Annars var risken stor att han skulle stå utan förarplats till 2020.

– Mitt i sommaren fick jag reda på att McLaren var intressera­de av att ta över teamet och även om de inte sa någonting rakt ut så förstod jag att de ville starta om med ett blankt papper på förarsidan, berättar Marcus Ericsson i en exklusiv intervju med Sporbladet. – Jag insåg att jag behövde ett nytt team och eftersom jag ville vara kvar i indycar scannade jag av marknaden.

Han tog saken i egna händer, letade bland sina kontakter i telefonen och ringde själv upp team efter team.

– Jag är en vanlig Svensson, en arbetargra­bb från Kumla och har aldrig fått något gratis. Jag har slitit för att få ihop sponsorer under hela min karriär så för mig är det inget konstigt att jobba hårt för att lyckas, förklarar han.

– Det var lite roligt att ringa också, många blev väldigt förvånade över att det var jag som ringde och inte en manager. McLaren hade inte berättat om sin satsning än och därför var det många som inte alls förstod min oro för framtiden, men när McLaren bekräftade dealen kom saken i ett annat läge. Då var många av teamen jag pratade med intressera­de, vilket var ett kul kvitto eftersom resultaten inte var bländande under förra säsongen. Marcus fick snabbt bra kontakt med Chip Ganassi Racing vilket gjorde att hans management kunde ta över förhandlin­gen med det välkända teamet som under förra säsongen körde med den femfaldige mästaren Scott Dixon och svensken Felix Rosenqvist. Under 2019 slutade Dixon fyra och Rosenqvist sexa, vilket kan tyckas var ett bra resultat – men det var inte tillräckli­gt för ett stall med stora ambitioner. Därför valde teamet att återigen utöka S

 ??  ?? Marcus Ericsson har inför årets indycarsäs­ong bytt team till Chip Ganassi Racing, med nummer 8 kommer han att köra i stallets rödvita ”Huskibil”.
Foto: GETTY IMAGES
Marcus Ericsson har inför årets indycarsäs­ong bytt team till Chip Ganassi Racing, med nummer 8 kommer han att köra i stallets rödvita ”Huskibil”. Foto: GETTY IMAGES

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden