Sporthelg

V75-4

-

RANKNING:

A: 1-3-6-9

B: 14-13-8-7-2-12-15 C: 4-5-10-11

SPETSANALY­S n 1 Guli Major prova hålla ut de övriga men 6 Ängspilen kan lägga i väg bra, även 7 Thess Prinsen är snabb i benen den första benen. Liten fördel 1.

LOPPANALYS n Ett svårlöst kallblodsl­opp där man inte får snåla med strecken. 1 Guli Major har mött bra hästar på slutet och från innerspåre­t skall hästen räknas tidigt. Ulf Ohlsson är bra på att köra tröga kallblod och om ledningen nås är det bra chans. 3 Gnistas Filur vann två raka lopp i höstas och presterade på topp då. Sedan har hästen inte fungerat men nu har sexåringen fått vila i två månader. Räknar med att hästen är väl förberedd. 6 Ängspilen vet jag att Rikard N Skoglund gillar. Han var väldigt nöjd efter segern senast och springspår nu är vettigt. Om han kan öppna och kliva iväg bra så finns chans på ledningen och väl där kommer han sälja sig dyrt. Borde bli ganska bra värde i honom.

9 Backegubbe­n är loppets bästa häst utan tvekan. Björn Karlsson kommer att vilja satsa framåt direkt. Han är kapabel och kommer han bara ut så är det bra segerchans. Han är van vid mycket värre motstånd.

MIN VINNARE n 1 Guli Major med Ulf Ohlsson kan nog leda loppet väldigt länge.

SKRÄLLVARN­INGEN n Hur hårt betrodd blir 6 Ängspilen? Tufft emot, men chansen finns.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden