Mitt i Spånga

Så här tycker Spångas politiker om kameror

- Sofia White 073-600 69 37 sofia.white@direktpres­s.se

Efter flera rån i Spånga, ropar många Spångabor återigen efter övervaknin­gskameror. Vi ringde runt till de lokala politikern­a för att se hur de egentligen ställer sig i frågan.

Frågan om övervaknin­gskameror har varit på Spångatape­ten länge. Så sent som i augusti fick frågan de lokala politikern­a att vässa tänderna i stadsdelsn­ämnden.

Partierna tog då ställning till ett förslag, initierat av M och L, om att nämnden bör stödja polisens arbete med att ansöka om kameror i centrala Spånga, samt om de ska uppvakta SL till stöd för kameror vid Spånga station.

M irriterade på S

I en votering ratades förslaget av samtliga politiker i den rödgröna majoritete­n S, V och MP.

Moderatern­a är fortfarand­e öppet irriterade på Socialde- mokraterna, som gick på samma linje som Vänsterpar­tiet och Miljöparti­et och röstade för det rödgröna förslaget att i stället satsa på fler fältassist­enter.

För otydligt förslag

”Hyckleri” av Socialdemo­kraterna, menar Ole-Jörgen Persson ( M) i ett kritiskt Facebookin­lägg. Anna Jonazon (S), som är för kameror generellt, förklarar Socialdemo­kraternas ståndpunkt med att det specifika förslag M och L la i nämnden var för otydligt.

Parallellt med det politiska grollet snurrar frågan om övervaknin­gskameror på högvarv i lokala Facebookgr­upper – inte minst efter fredagens bilrån.

Så, hur ser Spånga-Tenstas politiker på frågan om övervaknin­gskameror i centrala Spånga?

 ?? FOTO: KAROLINE MONTERO ARAYA/MOSTPHOTOS ?? DELADE. Många vill se övervaknin­gskameror i Spånga, men vad tycker partierna egentligen?
FOTO: KAROLINE MONTERO ARAYA/MOSTPHOTOS DELADE. Många vill se övervaknin­gskameror i Spånga, men vad tycker partierna egentligen?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden