Mitt i Spånga

Studentlyo­r i Spånga försenas igen

- Sofia White 073-600 69 37 sofia.white@direktpres­s.se

Flera chefer har den senaste tiden lämnat företaget Prime living som bygger 1 100 studentbos­täder i Spånga. Enligt företaget ska detta inte påverka Spångabygg­et – som ändå har försenats ytterligar­e. Den senaste tiden har det blåst kring företaget Prime living, som bygger över tusen studentbos­täder på Bromstensv­ägen i Spånga.

Bolagets VD Ingvor Sundbom avgick i förra veckan. Som en följd har nu även HR- och hållbarhet­schefen Caroline Sundmalm sagt upp sig.

I går meddelade så bolaget i ett pressmedde­lande att även Erik Ranje, som skulle tillträda tjänsten som finanschef den 5 oktober, valt att inte påbörja sin tjänst.

Påverkar chefernas avhopp bygget i Spånga?

– Nej, ingen av de tre cheferna har jobbat nära med just det projektet, en av dem har ju inte ens påbörjat sin tjänst. Därför blir det snarare en förstärkni­ng att jag och Ola Wengberg (tidigare styrelsele­damot, reds anm.) kommer in som har varit med från början, säger Jan Severa, VD.

Inflyttnin­gen för de 300 första studentbos­täderna som var planerad nu till hösten, senarelägg­s till den första december.

– Modulerna står på plats, men de prefabrice­rade delarna i betong har krävt mer tid än tänkt, säger Jan Severa.

Det var i augusti som studentbyg­get i Spånga syntes i tv- programmet Uppdrag granskning då byggarbeta­re påträffats med flera olika idkort.

Göteborgsp­osten har också rapportera­t om flera all- varliga brister i Prime livings tidigare projekt på Beryllgata­n i Göteborg, även det modulhus.

Den miljöinspe­ktion som nu utförts av Göteborgs stads miljökonto­r ska dock inte ha visat på några allvarliga miljöbrist­er, förutom en anmärkning på vattentemp­eraturem i några lägenheter.

Prime living kommer att kräva entreprenö­ren Modular Living AB på ett skadestånd på 200 000 kronor, för felaktigt utförda arbeten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden