Mitt i Spånga

BIBBLANS BOKTIPS

Att komma igång och hitta motivation­en till att börja läsa kan vara svårt. Anders Nilsson, biblioteka­rie på Hässelby villastads bibliotek, ger tre tips som kan ta barn vidare in i böckernas värld.

-

LOKAS MONSTERGLA­SÖGON

Lisa Moroni När Loka får nya glasögon börjar hon se på riktigt. Det hon alltid har anat är sant. Överallt finns det monster. I varenda vrå, bakom varje hörn, till och med i folks brevlådor. Inte ens hemma är det monsterfri­tt och monstren behöver Lokas hjälp. Ett tips! Låt din mamma eller pappa läsa den första boken högt för dig. Verkar den bra så kan du själv läsa de andra delarna.

SNYGG FINT, THERESE!

Anja Gatu Den här boken är inspirerad av fotbollsla­ndslagsstj­ärnan Therese Sjögrens barndom. Therese ska flytta till en ny ort och en helt ny skola. Med det nya laget får Therese chans till revansch mot Torns IF. Men också en möjlighet att utmana sig själv och gå på mål. Många fina illustrati­oner, korta kapitel och luftig text.

BIBBLIX

Biblioteke­ts app Bibblix är vår kostnadsfr­ia boktipsara­pp för barn i åldrarna 6-12 år. Den är väldigt enkel att använda och man laddar även ner och läser böckerna direkt på en surfplatta eller i mobilen. I appen så ställer man enkelt in sin ålder samt vilken typ av bok man för stunden vill läsa. Här finns det flera olika kategorier så som; spännande, läskigt, mysterier, historiskt, kärlek, fakta filmade böcker.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden