Mitt i Spånga

Nya stadsdelen växer med 1 000 bostäder

- Ellinor Prawitz 073-600 69 31 ellinor.prawitz@direktpres­s.se

Runt 1 000 bostäder till och en byggstart som försenas med två år. Det är just nu status på jätteproje­ktet Solvallast­aden.

Bredvid Solvalla travbana, på vad som idag bland annat är en stor parkering ska snart en ny stadsdel i Bromma växa fram – Solvallast­aden med lägenheter, förskola, skola och service.

Från början var det sagt att Solvallast­aden skulle innehålla runt 1 500 bostä- der. Nu har den siffran stigit och närmar sig en potential på 2 500 bostäder. Att siffran tryckts upp kommer bland annat efter önskemål från politiker och tjänstemän som tyckt att platsen kan bebyggas hårdare.

– Man såg gärna att det blev en ökad urbanitet. Då har vi ändrat lite i strukturen och genom att göra det har vi fått ut mer byggbar mark, säger Veronica Palmgren, projektans­varig på Solvalla utveckling.

Samtidigt så försenas pro- jektet. Planerad byggstart var först satt till 2019/2020. Den har nu skjutits fram till 2021.

– Man har ju alltid ett bästa scenario för byggstart. Sen inträffar saker som man behöver studera närmare. Det har framkommit saker i programsam­rådet som vi har bearbetat och en del av de pusselbita­rna har tagit längre tid att forma, säger Veronica Palmgren.

 ?? FOTO: SOLVALLAST­ADEN ?? STÖRRE. Strukturen i kvarteren har förändrats och gjort att man kan få in runt 1 000 bostäder till i nya Solvallast­aden.
FOTO: SOLVALLAST­ADEN STÖRRE. Strukturen i kvarteren har förändrats och gjort att man kan få in runt 1 000 bostäder till i nya Solvallast­aden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden