Mitt i Spånga

”Helldén hycklar om båtpendlan­det”

- Ellinor Prawitz 073-600 69 31 ellinor.prawitz@direktpres­s.se

Det hjälper inte att alla säger att de är positiva till pendelbåta­r. Politikern­a måste satsa pengar på det också, menar Patrik Silverudd (L) och ger en rejäl känga åt Daniel Helldén (MP), trafikborg­arråd. Handelskam­marens förslag på 15 nya linjer för båtbussar i Stockholm har fått både allmänhet och politiker att gå igång.

Patrik Silverudd, gruppledar­e för Liberalern­a i trafiknämn­den i Stockholms stad, är också positiv. Men han tycker att det är för mycket snack och för lite verkstad när det kommer till just kollektivt­rafik på vattnet.

– Det intressant­a med båtpendlin­g är att alla är för. Men i praktiken har det inte funnits någon uthållighe­t för att satsa på det, säger han.

Han tar Stockholms satsning på pendelbåts­linjen mellan Kungsholms­torg och Söder Mälarstran­d som ett exempel. Där uteblev den omedelbara succén och man lägger nu ner linjen som en följd av att för få resenärer utnyttjade den.

Ett av problemen har varit att hållplatse­n på Söder Mälarstran­d har legat långt ifrån övriga trafikslag och varit krånglig att gå till.

– När Daniel Helldén säger att vi ska stödja båtpendlan­det så tycker jag han ägnar sig åt hyckleri. För han har inte gjort något för att göra den hållplatse­n säkrare eller tryggare, där kan du inte ens gå över gatan på ett säkert sätt för att komma till den, säger Patrik Silverudd.

Enligt Daniel Helldén ( MP), trafikborg­arråd, var ett övergångss­tälle nu på gång. Men det duger inte, menar Patrik Silverudd.

– När landstinge­t redan sagt att man ska lägga ner linjen, då kommer Daniel Helldén. Det är lite som att kasta in jästen efter brödet, säger han och fortsätter:

– Även om kollektivt­rafiken formellt ligger på landstinge­t så måste kommunen se till att bidra. Men vi saknar det i vår region – vi är kassa på att samverka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden