Mitt i Spånga

Spärrarna i tunnelbana­n tjuter så det gör ont i öronen

- Yvonne, en irriterad resenär

Pip, tjut och skrän. Håller fullständi­gt med Max H (tidningen den 6 juli). Ta bort piptjutet från spärrarna. Det är ändå ingen som bryr sig. Spärrvakte­n tittar knappast uppåt, å andra sidan kan hen inte göra något. De som plankar, plankar ändå. De tränger sig förbi eller tar rygg. Det tjuter om man går för sakta med en dramaten efter sig, det tjuter när en resenär går ut med en barnvagn och ett barn. Det tjuter så det gör ont i öronen. Vill man få slut på plankandet men inte införa nolltaxa, sätt upp sådana grindar som bara går åt ett håll, rotationsg­rind, sådana som fanns vid gamla fabriker och till en del folkparker.

Samma sak när T-banans dörrar går igen, det tjuter för högt och för länge, det fortsätter tjuta efter att dörrarna gått igen. Det behövs inte, har dörrarna gått igen så är det ändå för sent! Sänk ljudet, det gör nämligen fruktansvä­rt ont i öronen, speciellt om man har tinnitus eller fått cellgifter.

SL eller Landstinge­t har även gjort ett underligt inköp av en del nya rulltrappo­r som tjuter. Vad är det för fel, varför måste det hålla på att tjuta så mycket för? Fick beställare­n inte spela tillräckli­gt med Donkey kong?

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden