ST tidningen

Stefan Kristensso­n lämnar Orust FC omedelbart

Orust FC dam kommer sist i division 2, det är klart när en match återstår. Nu väntar omstart och framtidspl­aner, men det sker utan tränaren Stefan Kristensso­n.

- Niklas Ohlson redaktione­n@sttidninge­n.se

Orust FC förlorade sista hemmamatch­en mot Götene med 0–3, efter två sena mål och där gästerna var numret större. Tränaren Stefan Kristensso­n såg matchen hemifrån soffan.

– Det ser ut som att jag lämnar Orust, men det är snarare tvärtom. Jag har varit här i sex år. Den här veckan fick jag reda på att Orust tittar på andra lösningar för nästa år. Jag tycker inte hanteringe­n var klockren. Jag valde då att inte ta de sista träningarn­a och de två sista matcherna. Jag har varit på styrelsen hårt sedan i somras om att titta på framtiden, men så får jag beskedet på en dag utan förberedel­se. Jag informerad­e trupp och ledare om det, säger Stefan Kristensso­n, som är snabb med att poängtera:

– Det är inga hard feelings. Jag har all respekt för Orust och har haft sex fantastisk­a år här.

Han dubblerade till en början med att även träna Gillebys herrar i två år. Stefan Kristensso­n har fått leda ett Orust FC som har åkt upp och ner mellan division 1 och 2.

– Jag vill dela upp det i två treårssekt­ioner. De första tre åren var vi uppe i ettan två gånger. Första året åkte vi ur med 14 minuter kvar, när Töckfors gjorde mål mot oss. Andra året kom Orusts första DM-seger. Tredje året, i ettan, åkte vi på massor av skador och var tvärsist redan efter vårsäsonge­n.

– Den andra treårssekt­ionen fick vi börja om, efter att vi hade tappat många av spelarna som bodde i Göteborg. Vi startade om med ett väldigt ungt lag och har sedan dess försökt att bygga upp laget på nytt. Vi har lyckats bra och i år skulle vi få betalt för allt, men då har vi tappat fem-sex rutinerade spelare – bland annat tre korsbandss­kador, en mammaledig­het och en utlandsfly­tt. De yngre spelarna har utvecklats mycket, men det räckte tyvärr inte till i år, menar Stefan Kristensso­n.

Orust spelar i division 3 nästa säsong och det kommer de flesta av konkurrent­erna från dagens division 2 också att göra, eftersom serierna läggs om.

” Antingen tar jag ett sabbatsår och jobbar lite inom BFF (Bohusläns fotbollför­bund), eller så dyker det upp något intressant och passande.

Stefan Kristensso­n är med osäker på vart han tar vägen med sin taktiktavl­a.

– Jag tar det lite vackert och lyssnar på telefonen efter vad som kommer. Antingen tar jag ett sabbatsår och jobbar lite inom BFF (Bohusläns fotbollför­bund), eller så dyker det upp något intressant och passande. Då är jag inte främmande för att hoppa på det. Jag har varit med i många år och tycker fortfarand­e att det är väldigt kul, säger han.

Orust FC har en match kvar att spela, borta mot Viken 8 oktober.

 ?? BILD: PONTUS SODERMAN ?? Stefan Kristensso­n lämnar uppdraget som huvudträna­re för Orust FC med omedelbar verkan.
BILD: PONTUS SODERMAN Stefan Kristensso­n lämnar uppdraget som huvudträna­re för Orust FC med omedelbar verkan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden