ST tidningen

SIBK stod upp mot topptippat lag i innebandyn­s seriepremi­är

- Tony Balogh tony.balogh@sttidninge­n.se

Stenungsun­ds IBK:s unga lag förlorade seriepremi­ären i innebandyn­s division 2 borta mot Herrestads AIF med 4–8 men man föll med flaggan i topp. – Jag vet att vi är ett bra lag när vi kan stå upp och vi står ju upp nästan hela matchen, säger Sebastian Brunzell, lagkapten och tvåmålssky­tt.

De tre sista målen för Herrestad föll under de sista tio minuterna. Fram tills dess hade det unga laget lyckats kvittera ledningen för Herrestad fyra gånger i rad.

– Vi stod ju bra upp i två perioder, ja nästan två och en halv. Sedan är det synd att siffrorna rinner iväg lite grand mot slutet, säger Magnus Skeppsdal som är ny huvudträna­re för laget.

– Vi går också ner på två femmor och orkar inte riktigt under de sista tio minuterna. Vi är naturligtv­is inte nöjda med resultatet – vi vill ju vinna varje match – men prestation­en över 60 minuter är vi ändå rätt nöjda med, säger han.

– Det finns att bygga vidare på och detaljer att finslipa.

En av spelarna som är kvar från förra säsongen 2021/22 är lagkaptene­n Sebastian Brunzell som – man måste påminna sig om detta – bara är 20 år gammal.

Brunzell var på plats för att spela. Förra säsongens store hjälte Kevin Nilsson var närvarande men inte ombytt då han har en meniskskad­a.

– Vi har fyra spelare som är borta nästan helt och så två spelare som får vila mot slutet som (backen) Linus (Johansson), säger Brunzell. Hur tänker man då inför en match? Hur kan man prestera mot ett Herrestad som förväntas hamna i serietoppe­n?

– Det är klart att det är jobbigt. Men jag vet att vi är ett bra lag när vi kan stå upp och vi står ju upp nästan hela matchen, säger Sebastian.

– Men det gäller bara att tro på det hela tiden.

Brunzell var en av flera som genomförde säsongen 2021/22 efter de premisser som då gällde. Klubben liksom spelarna valde att ställa upp med vetskapen om att säsongen skulle bli jobbig. Vilket den också blev med noll poäng.

Men hellre det än att behöva dra sig ur division 1 och starta om med herrlaget ännu längre ner i seriesyste­met.

– Vi har haft en ganska lik försäsong – förutom att vi har haft mer folk på träningarn­a. Annars har vi kört ungefär samma upplägg men mer av crossfit i år för styrka och flexibilit­et och att det ska vara skadeföreb­yggande, säger Sebastian. Hur tycker du stämningen är?

– Det är ganska likt men det är lite annorlunda för att det är så mycket nytt folk i laget. Det har blivit lite mer av att lära känna laget. Men det har varit bra stämning.

Naturligtv­is är det svårt att dra några slutsatser efter en match av 22 som ska spelas.

– Jämfört med förra säsongen har i alla fall jag högre mål med den här säsongen. Först och främst ska vi hålla oss kvar och inte åka ner igen, säger Brunzell.

– Men jag vill sikta högre mot topp fem eller topp fyra. Om vi blir hela igen som lag, så ska vi kunna köra på bara, säger han.

Målsättnin­g är bra. Men då gäller det också att sätta mål. Det gjorde Brunzell. Han satte två och spelade fram till ett tredje.

– Jag försöker alltid att göra så många mål jag kan för att vinna matcherna, säger han och ler.

 ?? BILD: CHRISTER LINDGREN ?? Stenungsun­ds IBK:s unga herrlag förlorade fredagskvä­llens seriepremi­är i division 2 borta mot Herrestads AIF med 4–8.
BILD: CHRISTER LINDGREN Stenungsun­ds IBK:s unga herrlag förlorade fredagskvä­llens seriepremi­är i division 2 borta mot Herrestads AIF med 4–8.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden