ST tidningen

Princess Yacht West Sweden väljer bort båtmässan för egen utställnin­g

- Erika Olofsson erika.olofsson@sttidninge­n.se 0303-72 82 29

Orust: Det blir inga båtar från Vindön på den stora båtmässan i Göteborg. Benny Martinsson som driver Princess Yacht West Sweden, väljer att stanna på hemmaplan. – Vi bjuder in till en egen utställnin­g i hamnen på Vindön där vi ställer ut 16 Princessbå­tar samtidigt.

Knappt har Benny Martinsson hunnit vila efter Boot Düsseldorf, världens största båtmässa inomhus, innan det är dags för planering av nästa aktivitet.

– Båtmässan i Düsseldorf var helt fantastisk, härlig stämning och det märktes att alla saknat mässan under de tre år då den haft uppehåll. Det var världsprem­iären av Princess S72 men vi visade även upp Princess F65 och X80, som båda showdebute­rade, säger Benny Martinsson, vd och ägare av Princess Yacht West Sweden.

Men någon båtmässa i Göteborg blir det inte för Benny Martinsson och hans varv. I stället kommer de att arrangera en egen utställnin­g på Vindön. 16 båtar ställs ut i varvets showroom. Mingel, bubbel och visningar av de senaste Princess-modellerna, utlovas.

– Vi kan inte lagerföra alla modeller så vid båtmässor som den i Düsseldorf, så lånar vi in kunders båtar. Det är inget vi kan begära, att kundernas båtar ska gå från mässa till mässa, så därför har vi koncentrer­at oss till den stora mässan i Düsseldorf och kör en egen lokal utställnin­g här på Vindön nu på lördag, samtidigt som det är båtmässa i Göteborg.

Princess Yachts är ett av marinbrans­chens mest respektera­de varumärken. Fabriken i Plymouth i sydvästra England, med över 3 500 anställda, har tillverkat motorbåtar sedan 1965. Princess Yacht West Sweden har sitt huvudkonto­r på

Vindön, Orust med egen marina, utställnin­gshall och servicevar­v.

Princessbå­tarna är lyxiga motorbåtar där den billigaste kostar åtta miljoner – och den dyraste går loss på 80 miljoner kronor. Trots prislappen så går det bra för varvet, riktigt bra enligt Benny Martinsson.

– Vi säljer i genomsnitt 30 nya båtar varje år, många gånger är det våra största modeller som går bäst. 70 och 80 fots båtarna är det bra efterfråga­n på.

Vem köper så stora och dyra båtar?

– Det är ofta personer i 50-60-årsåldern, många gånger är de företagare som byggt upp ett företag som det gått riktigt bra för. De har pengarna, möjlighete­n och viljan att unna sig en större båt, en upplevelse.

 ?? BILD: ERIKA OLOFSSON ?? Benny Martinsson, ägare av Princess Yachts West Sweden på Vindön, kommer inte vara med vid Båtmässan i Göteborg utan satsar istället på en egen utställnin­g på Vindön.
BILD: ERIKA OLOFSSON Benny Martinsson, ägare av Princess Yachts West Sweden på Vindön, kommer inte vara med vid Båtmässan i Göteborg utan satsar istället på en egen utställnin­g på Vindön.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden