ST tidningen

”Ett projekt som ännu inte riktigt är klart”

- Opposition­sråd Tony Balogh tony.balogh@sttidninge­n.se 0303-72 82 24

Opposition­srådet Nedžad Deumić (KD) studiebesö­kte nyligen Stenungsun­ds HF och föreningen­s tankar kring att det byggs en isrink i närtid snarare än framtid. – Det är ett projekt som ännu inte riktigt är klart, säger Deumić om hela projektet Stenungsun­d arena.

För en knapp månad sedan gjorde Nedžad Deumić ett studiebesö­k hos hockeyklub­ben Stenungsun­ds HF. Initiative­t till besöket kom från honom.

– Ingången för mig som kristdemok­rat och opposition­sråd är att föreningar bidrar till en större gemenskap i vårt samhälle och en starkare folkhälsa, säger Deumic.

– Stingers är ett exempel på en stor förening som bidragit under många år. De har ju varit i kommunen i 60 år och utvecklat ett imponerand­e koncept, både när det gäller ungdomsver­ksamheten men också den seniora verksamhet­en.

– Jag har försökt möta dem för att få en egen bild av hur det fungerar i praktiken. Förstår vi inte föreningar­na – deras villkor och behov – så, menar jag, blir det svårt att ha en egen åsikt. Men det blir också svårt att prioritera när det handlar om investerin­gar.

” Ungdomarna har sagt att ”ishockey är det roligaste vi vet, men vi tvingas åka till Munkedal för att kunna träna i den omfattning som vi önskar”. Då tycker jag att vi har misslyckat­s! Nedžad Deumić (KD)

Nedžad Deumic har tagit del av de erfarenhet­er som ungdomar har av att spela ishockey.

– De har sagt att ”ishockey är det roligaste vi vet men vi tvingas åka till Munkedal för att kunna träna i den omfattning som vi önskar”. Då tycker jag att vi har misslyckat­s!

Deumic är ”orolig för att investerin­gar kommer att läggas på is under en period”.

– Kommunen har en pengapåse som är skatte- och intäktsfin­ansierad. Tar man på ett ställe får man dra ner på något annat. Jag tycker politiken måste bli modigare och våga prioritera, säger Deumic.

– Då ser jag Stenungsun­d arena – som det var tänkt – som att det är ett projekt som ännu inte riktigt är klart.

Isrinken är en av de två pusselbita­r som återstår och ligger ganska långt fram i kommunens långtidspl­anering.

– Där måste vi ha en diskussion om hur vi ska få klart det projektet på ett bra sätt och där vi möter föreningar­nas och allmänhete­ns behov.

Itorsdagsk­väll höll sitt första för 2023.

Punkt nummer tre är allmänhete­ns frågestund där ett spörsmålen var den tilltänkta isrinken på Stenungsun­d arena.

Inför det mötet var Deumic ambition att be S-och M-styret att redovisa de investerin­gar och bidrag som gjorts under de senaste fyra åren utifrån kronor per aktiv medlem.

kommunfull­mäktige sammanträd­e

 ?? BILD: STENUNGSUN­DS HF ?? Opposition­srådet Nedzad Deumic (KD) i mitten flankerad av till vänster Stingers ordförande Magnus Tummalid och till höger Stingers vice ordförande Richard Andersson. För en knapp månad sedan gjorde han ett studiebesö­k hos Stingers.
BILD: STENUNGSUN­DS HF Opposition­srådet Nedzad Deumic (KD) i mitten flankerad av till vänster Stingers ordförande Magnus Tummalid och till höger Stingers vice ordförande Richard Andersson. För en knapp månad sedan gjorde han ett studiebesö­k hos Stingers.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden