ST tidningen

Stiftelsen bakom Tjörns ishall kommer att upphöra

Om eller snarare när Tjörns ishall övergår i kommunal ägo och drift kommer stiftelsen bakom ishallen att upphöra. – Det finns ingen anledning att ha den kvar, säger Mats Pettersson, ordförande i hockeyklub­ben Rönnängs IK.

- Hockeyklub­ben Rönnängs IK Tony Balogh tony.balogh@sttidninge­n.se 0le3g0a3-t7p2 å82a2t4t

Ombyggnati­onen och renovering­en av Tjörns ishall står just nu still då pengarna är slut. Samtliga parter avvaktar nu hur politiken inom Tjörns kommun ska agera vidare.

Enligt Mats Pettersson, ordförande i Rönnängs IK, ska verksamhet­erna i hockeyklub­ben och Tjörns konståknin­gsklubb inte påverkas menligt av att bygget är stoppat.

– Det ska det inte göra – inte mer än att det är tråkigt att det är stopp, säger Pettersson.

– Förhoppnin­gen är ju att vi ska ishallen igång till nästa säsong (2023/24). Det har hela tiden varit förutsättn­ingen och det som vi har arbetat för, säger han.

– Vi får avvakta tills Tjörns kommun har möjlighet att ta över.

Arbetet med att bygga klart upphörde för ett antal dagar sedan. Vad hann stiftelsen bygga klart innan stoppet kom och vad återstår?

– Omklädning­srummen på undervånin­gen är nästan klara – där är det inte så jättemycke­t kvar. Men jag har svårt att bedöma exakt hur

” Tanken är att stiftelsen ska försvinna. Det finns ingen anledning att ha den kvar. Mats Pettersson ordförande i

lång tid det skulle ta att bygga färdigt, säger Pettersson.

– I den nybyggda delen på övervåning­en är väggar uppe överallt. Golvet är flytspackl­at och klart, säger han.

– Allt tar ju tid för det är ju smågrejer som ska göras. Men jag tycker att vi är ganska långt komna.

När Rönnängs IK i fredags förra veckan genomförde sin gratismatc­h kunde klubben på grund av det nuvarande byggläget bara ta in 300 åskådare.

Mats Pettersson säger att stiftelsen medvetet har valt att avvakta med att bygga klart läktardele­n och istället prioritera bland annat omklädning­srummen. Om eller snarare när Tjörns kommun tar över ishallen är frågan vad som kommer att hända med stiftelsen.

– Tanken är att stiftelsen ska försvinna. Det finns ingen anledning att ha den kvar, säger Pettersson.

 ?? BILD: TONY BALOGH ?? Mats Pettersson är ordförande Rönnängs IK. Den ena halvan av läktarbygg­et i Tjörns ishall är klar men fokus har få omklädning­srummen klara. Nu är bygget stoppat då pengarna är slut.
BILD: TONY BALOGH Mats Pettersson är ordförande Rönnängs IK. Den ena halvan av läktarbygg­et i Tjörns ishall är klar men fokus har få omklädning­srummen klara. Nu är bygget stoppat då pengarna är slut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden