ST tidningen

Ida förlänger med Gais – siktar på ny SM-final i futsal

Futsalspel­aren Ida Wallenius från Stenungsun­d fortsätter en säsong till med Gais i den högsta futsalseri­en för damer. Samtidigt funderar ”Walle” på var hon ska ta vägen som fotbollssp­elare utomhus 2024. Just nu spelar hon för Ljungskile SK i damettan södr

- Tony Balogh tony.balogh@sttidninge­n.se 0303-72 82 24

Den grönsvarta klubben från Göteborg formerar som bäst en trupp för den kommande säsongen i RFL södra. De två senaste spelarna som valt att förlänga kontrakten med Gais är Ida ”Walle” Wallenius och Jennifer ”Jejje” Johansson.

”Detta är en glädjande nyhet för klubben och en tydlig signal om att GAIS futsal är fast beslutna att fortsätta sitt framgångsr­ika futsaläven­tyr” skriver klubben på sin hemsida.

Om Ida skriver Gais att hon ”varit en nyckelspel­are för laget och bidrog starkt till att GAIS futsal nådde finalen förra säsongen” och fortsätter:

”Hennes tekniska briljans och målsinne på planen har gjort henne till en viktig kugge i laget, och hennes förlängda kontrakt ger laget stabilitet och en hög offensiv kapacitet.”

ST-tidningen når Ida på Göteborgs universite­t där hon till vardags studerar. Hon är inne på sitt andra år av tre.

Varför vill du fortsätta i Gais futsal?

– Jag tycker att vi har en väldigt bra sammanhåll­ning i laget och jag gillar själva föreningen, säger Ida.

– Att så många har valt att stanna gör ju också att man vill stanna, säger hon.

Man skulle som spelare kunna ”lurpassa” och fråga runt kring hur andra spelare ska göra. Och visst frågar man som spelare andra i laget om hur de tänker sig framtiden.

– Men det finns inte så många alternativ inom futsal. Jag tycker det är kul att vi i Gais håller ihop och vill fortsätta, säger Ida.

Gais har under alla är som laget funnits spelat SM-final. Fyra försök har gett ett guld vilket var säsongen 2022.

Stommen i laget, där Ida är en, är kvar. Ett antal nya spelare är på gång in.

– Vi vill fortsätta bygga på vår spelidé och bli bättre tillsamman­s. Det känns som att futsal växer och det blir tuffare för varje år, säger Ida.

– Men SM-final och ett SM-guld hade så klart varit roligt!

Ida studerar samt spelar futsal Göteborg men bor fortfarand­e Stenungsun­d.

Hon upprätthål­ler ytterligar­e en aktiv idrottskar­riär. Ida är fotbollssp­elare i Ljungskile SK i division 1 södra, en serie där man får möta lag som IFK Göteborg, Malmö FF och Örgryte IS. i i

Hon är noterad för två mål på matcher av 20 möjliga.

– Jag skadade mig i seriepremi­ären. Jag bröt ett ben i foten. Jag missade hela vårsäsonge­n. Det är nu på hösten som jag kommit tillbaka på riktigt, säger Ida som är att räkna som bofast i startelvan.

Hennes kontrakt med LSK sträcker sig säsongen ut. Vad som därefter händer återstår att se. Hon medger att pendlandet mellan Stenungsun­d, Ljungskile och Göteborg ”inte är optimalt” och att ”det börjar bli lite svårt att kombinera futsal och fotboll”.

– Jag gillar Ljungskile som förening jättemycke­t liksom vårt lag, säger Ida.

nio

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Ida Wallenius från Stenungsun­d represente­rar Gais futsal och spelat i samtliga de senaste fyra SM-finalerna. Hon har förlängt sitt kontrakt med det grönsvarta laget från Göteborg för ännu en säsong.
BILD: KRISTER ANDERSSON Ida Wallenius från Stenungsun­d represente­rar Gais futsal och spelat i samtliga de senaste fyra SM-finalerna. Hon har förlängt sitt kontrakt med det grönsvarta laget från Göteborg för ännu en säsong.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden