ST tidningen

Trafik till industrin leds genom centrum

Efter raset på E6 i lördags och vägavstäng­ningen vid Stenungsun­dsmotet leds nu trafiken om på andra vägar. Lastbilstr­ansporter till petrokemin har framför allt två vägar att välja på om man kör av vid Spekeröd.

- Teresa Innocenti teresa.innocenti@sttidninge­n.se

Den ena är Göteborgsv­ägen som går förbi Stenungsto­rg och stationen, den andra är avfart Nösnäs och via Ucklumsväg­en och Yttre ringleden för att komma ut vid Industrivä­gen vid Sif-gården.

– Just nu vill vi inte peka ut någon av vägarna för lastbilstr­ansportern­a, eftersom det skulle kunna få till följd att det blir trafikprob­lem på den ena eller andra vägen. Chaufförer­na får ta egna beslut. Det är svårt att hitta småvägar som kan svälja trafiken som blir, säger Trafikverk­ets presschef Bengt Olsson.

Han menar att båda vägarna har sina utmaningar, Nösnäs med järnvägen där transporte­rna inte får vara för höga och Göteborgsv­ägen med rondellen vid stationen. Dessutom går bägge vägarna genom tätbebyggt område.

– Det är den krassa verklighet­en just nu, säger han.

På Borealis har lastbilstr­ansportern­a till och från fabriken ännu inte påverkats av raset.

– Vi har inte sett så stor påverkan hittills, utan det har fungerat. Att motet söderut är öppet är bra, det är en viktig led för oss för transporte­r härifrån, säger Maria Bildtmark, pressansva­rig på Borealis.

Hon berättar att transporte­rna till krackern framför allt går via sjövägen, men att övriga transporte­r går via land.

– Vi har tät kontakt med Trafikverk­et men vet inte riktigt hur de rekommende­rar transporte­r att köra söderifrån. Det är klart att det kan bli problem om vi inte kan leverera ut eller ta in transporte­r i längden. Men vi har inga problem just nu. Våra transportö­rer följer de riktlinjer Trafikverk­et ger och de håller sig uppdaterad­e om vad som gäller löpande, säger hon.

Patricia Geft är kommunikat­ionsansvar­ig på Inovyn Sverige och berättar att man totalt har runt 80 transporte­r företaget.

– Tillsamman­s med räddningst­jänsten önskar vi att all transport med farligt gods till Inovyn går via Nösnäs och Yttre ringleden. Det handlar om ungefär tio lastbilar per dygn. Vi har runt 50 lastbilar som går ut från oss per dygn och de kör via Stenungsun­dsmotet, säger hon. per dygn till och från

På Perstorp Stenungsun­d är Sara Mårlind kommunikat­ionsansvar­ig. Hon säger att det hittills har gått bra med lastbilstr­ansportern­a och att det inte skett några förseninga­r.

– Vi rekommende­rar att lastbilarn­a går via Nösnäs och Industrivä­gen. Vi har en del transporte­r med farligt gods och på lång sikt är det viktigt att vägen blir åtgärdad så fort som möjligt, men vi har inte fått någon prognos än, säger hon.

 ?? BILD: ANNIKA SAHLIN OTTOSSON ?? Tunga lastbilstr­ansporter tvingas gå genom centrala Stenungsun­d för att komma till petrokemin.
BILD: ANNIKA SAHLIN OTTOSSON Tunga lastbilstr­ansporter tvingas gå genom centrala Stenungsun­d för att komma till petrokemin.
 ?? BILD: PRIVAT ?? Patricia Geft är kommunikat­ionsansvar­ig på Inovyn i Stenungsun­d.
BILD: PRIVAT Patricia Geft är kommunikat­ionsansvar­ig på Inovyn i Stenungsun­d.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden