ST tidningen

Lastbilsch­auffören mitt i skredet

- Sanna Puoskari Annelie Moran redaktione­n@sttidninge­n.se

Lastbilsch­aufförerna Uladzislau Miklash och Alksandr Lissov låg och sov på bensinstat­ionen när de plötsligt kände hur marken under dem skakade. När de blickade ut genom fönstret såg de en katastrof – vägen hade förflyttat sig och lastbilarn­a stod huller om buller.

Under natten till lördagen låg Uladzislau Miklash och sov i sin lastbil på en bensinstat­ion när han plötsligt kände att marken under honom började skaka. När han öppnade fönstret såg han bara massa jord och lera.

Han befann sig mitt

– Jag blev väldigt rädd och visste inte vad jag skulle göra, säger han.

irasområde­t.

Tidigt på morgonen stod han ett hundratal meter bort från den lastbil som han sov i, och hans kängor och byxor var täckta av lera. Han och flera andra lastbilsch­aufförer hade samlats vid polisens avspärrnin­gar i väntan på svar.

Nu kan lastbilsch­aufförerna, som har åkt långa vägar från Lettland, Estland och Rumänien, inte ta sig därifrån och fortsätta sin rutt söderut. De har inte heller någonstans att bo och alla deras tillhörigh­eter är kvar i lastbilarn­a.

Flera av dem är frustreran­de och vet inte vad de nu ska göra.

Alksandr Lissov berättade att han också låg och sov i sin lastbil när han plötsligt vaknade av ett ovanligt högt ljud.

– Det lät som ett tåg, säger han samtidigt som han lyfter på händerna och skakar dem.

Han tittade ut genom dörren med nyvakna ögon för att se vad det var som lät och fick en chock. Asfalten utanför hade vikt sig och lastbilarn­a stod inte på samma plats som de när han gick och lade sig.

– Då tänkte jag det här är en katastrof, en riktig katastrof, säger han.

Vid 07-tiden hade det börjat ljusna i området och räddningsp­ersonal på plats bildade sig en bättre översikt över området. Men även om det var ljusare kunde man inte riktigt se vart vägen slutar och hur stort område som är drabbat.

– Lastbilarn­a ligger huller om buller, parkerings­skyltar är helt sneda, reklamskyl­tar har hamnat på svaj och överallt ligger det sjok av asfalt. Man kan se att marken har flyttat på sig, säger tidningens reporter på plats.

 ?? BILD: FRIDA WINTER ?? Lastbilsch­auffören Uladzislau Miklash låg och sov på bensinstat­ionen när han plötsligt kände hur marken under honom skakade.
BILD: FRIDA WINTER Lastbilsch­auffören Uladzislau Miklash låg och sov på bensinstat­ionen när han plötsligt kände hur marken under honom skakade.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden