ST tidningen

Flera personer innanför avspärrnin­garna på R6

Vid två tillfällen natten mot söndag sågs personer inne på det avspärrade området vid skredet på E6. I det första fallet tre misstänkta plundrare – några timmar senare ett tiotal ungdomar.

- Tony Balogh tony.balogh@sttidninge­n.se 0303-72 82 24 Christian Börjesson christian.borjesson@sttidninge­n.se 031-62 40 00

Enligt polisen inträffade den första händelsen strax efter 00.30. Väktare såg då ett tre personer innanför avspärrnin­garna.

”De misstänks leta gods vid lastbilarn­a som finns kvar inne på skredområd­et”, skriver polisen på sin hemsida.

Dessa ska ha lämnat området när väktare sagt till dem. Det finns, enligt polisens presstales­person, ingen anmälan upprättad i ärendet.

Polisen uppger på sin hemsida att både lastbilarn­a och butikerna inne på det avspärrade området sedan tidigare är tömda på allt gods.

– Det finns inget av värde kvar, säger Caroline Karlsson, polisens presstales­person.

Några timmar senare, vid 02.45-tiden, sågs ytterligar­e en grupp människor innanför avspärrnin­gen. Då handlade det om ett tiotal ungdomar.

– Man ropar på dem att de ska

Lundberg menar att Stenungsun­ds kommun kommer att behöva ha en fortsatt kontakt med staten.

– Det hade varit trevligt att få ett besked om att ”så här mycket kan ni procentuel­lt kunna få hjälp med”. Men vi inser ju att vi inte kommer att få hjälp med allt, säger Lundberg.

– Jag känner att vi till att börja med måste gå via infrastruk­turministe­rn i de här frågorna, så får han lämna det vidare i sin tur, säger Lundberg.

Han syftar på infrastruk­tur- och bostadsmin­ister Andreas Carlson (KD) som för övrigt var en av flera som besökte Stenungsun­d och rasområdet i förra veckan.

Häromdagen kom ett staket som ska omgärda rasområdet på plats. Persson Hyrmaskine­r i Stenungsun­d fick det uppdraget. Det skedde utan någon formell upphandlin­g lämna området,

Karlsson.

Polisen understryk­er via sin hemsida att skredområd­et fortsatt är säger

Caroline vilket vanligtvis ska göras enligt LOU, lagen om offentlig upphandlin­g.

– Där går det in under kris. Då har man möjlighet att frångå det, säger Lundberg.

På frågan om det kan bli aktuellt med en förnyad eller fördjupad politisk debatt om hur de ökade kostnadern­a för kommunen ska hanteras säger Lundberg:

– Det är lite tidigt att säga i och med att vi inte har hundraproc­entig koll på vad det kommer att kosta. I dagsläget ser jag inga problem med ekonomin.

– Men det är klart att om det här drar ut på tiden och att vi kommer att få lägga väldigt mycket pengar, ja då är det andra investerin­gar som vi i så fall får lägga åt sidan. mycket farligt att beträda.

ST-tidningen har tidigare rapportera­t om att unga tar sig in i rasområdet för att göra videor till sociala mediet Tiktok.

– Allt sådant material har vi lämnat till polisen. Jag förmodar att det är för att få så många lajks som möjligt men det här är ju en tragisk händelse och inget att göra sig lustig över. Värden för flera miljarder kanske har förstörts och företag drabbas hårt, har väktaren Paolo Johansson berättat.

 ?? BILD: FREDRIK NILSSON ?? Rasområdet vid E6 i Munkeröd i Stenungsun­d på måndagen efter jordskrede­t.
BILD: FREDRIK NILSSON Rasområdet vid E6 i Munkeröd i Stenungsun­d på måndagen efter jordskrede­t.
 ?? BILD: TORBJÖRN ARVIDSSON ?? Olof Lundberg (S) är kommunalrå­d i Stenungsun­ds kommun.
BILD: TORBJÖRN ARVIDSSON Olof Lundberg (S) är kommunalrå­d i Stenungsun­ds kommun.
 ?? BILD: FREDRIK NILSSON/QUADFOTO ?? Rasområdet vid E6 i Munkeröd i Stenungsun­d.
BILD: FREDRIK NILSSON/QUADFOTO Rasområdet vid E6 i Munkeröd i Stenungsun­d.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden