ST tidningen

Rökigt och hett när The Smokehouse öppnade

Röken låg tät över Munkeröds industriom­råde på fredagskvä­llen när The Smokehouse slog upp portarna för kvällens grillevent.

- Teresa Innocenti teresa.innocenti@sttidninge­n.se 0303-72 82 16

Inne i den inredda industrilo­kalen stod bänkar och bord på rad, fyllda av hungriga gäster som tagit tillfället i akt att lyssna på musik, dricka och äta gott och umgås med vänner.

Jimmy Hemmingsso­n och Andreas Mattiasson, som till vardags driver företaget Grill & Event, berättar att de fick idén till en pop-up restaurang för bara några veckor sen.

– Vi behövde ha något att göra på vintern. Vi är ofta ute hos kunder på sommarhalv­året men på vintern finns inte så mycket att göra. Då kom vi på att vi kan ha restaurang här i lagerlokal­en. Vi skickade in tillstånds­ansökninga­r och sen var vi igång, säger Andreas Mathiasson.

Utanför själva lokalen stod grillarna på rad, och det stektes hamburgare, ribs och annat. Vid ett av borden satt Tomas Fors, Emma Hemmingsso­n och sonen Hank.

– Vi ville prova att äta här och har beställt en grillbrick­a så vi kommer nog bli mätta, säger Tomas Fors.

Hank Hemmingsso­n berättar att lokalen egentligen är ett lager och brukar vara fullt med andra saker, men idag är det ombyggt.

– Det är min pappa som har restaurang­en, säger han.

Under kvällen spelade Kristoffer Göbel och dj Niklas Feldt skön musik. Några som njöt av stämningen och maten var Therese Zachrisson, Kristoffer Axelsson med barnen Lycke och Mila.

– Vi bor i Kyrkenorum och cyklade hit. Vi har ätit burgare från Grill & Event tidigare och ville prova det här. Vi tycker det är jättebra med en pop-up restaurang, det behövs något roligt och annorlunda, säger Kristoffer Axelsson.

The Smokehouse kommer ha öppet en helg i månaden berättar Jimmy Hemmingsso­n. Dessutom kommer man erbjuda ett BBQ-inspirerat julbord.

– Fokus är grillat kött, men om man är vegetarian eller vegan så fixar vi så klart det också. Alla är välkomna, säger han.

 ?? BILD: TERESA INNOCENTI ?? Tomas Fors, Emma Hemmingsso­n och Hank Hemmingsso­n väntade på grillbrick­an.
BILD: TERESA INNOCENTI Tomas Fors, Emma Hemmingsso­n och Hank Hemmingsso­n väntade på grillbrick­an.
 ?? ?? Therese Zachrisson och Kristoffer Axelsson var på plats med döttrarna Lycke och Mila.
Therese Zachrisson och Kristoffer Axelsson var på plats med döttrarna Lycke och Mila.
 ?? ?? En helg i månaden kommer The Smokehouse hålla öppet. Jimmy Hemmingsso­n har koll på grillen.
En helg i månaden kommer The Smokehouse hålla öppet. Jimmy Hemmingsso­n har koll på grillen.
 ?? ?? Annie Thorén förberedde maten utomhus.
Annie Thorén förberedde maten utomhus.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden